divendres, 31 d’agost del 2007

Estiu '07! (III)

Després d'uns dies amb la família a la Cerdanya, amb mal temps però moltes activitats, va ser el moment de pujar el Pedraforca (amb espardenyes, com en Cinto) i estar uns dies amb els bunds al càmping on ha treballat la Maria, va arribar el curt moment de les festes de Gràcia.

És una setmana de l'any, en plenes vacances per pràcticament tothom on Gràcia es guarneix i s'omple a vessar per turistes, graciencs i altres visitants. Aquestes festes fa anys que intento no perdre-me-les perquè trobo que tenen un encant especial i, sobretot, un missatge de lluita molt interessant. Aquest cop només vaig poder gaudir de la decoració d'alguns carrers, d'un breu correfoc i del concert d'Igitaia i Obrint Pas a les festes alternatives/populars (situades fora del districte per inoperància política del regidor Martínez). Des del poder, caldria fer un plantejament molt seriós quan les festes alternatives reben més visitants als seus actes que les festes oficials. Alguna significació crec que té.


Tot i així, aquestes festes fa anys que no acaben de rutllar en un aspecte relativament senzill: Els gots. Com és que tenint gots de plàstic dur (reutilitzables) amb el disseny/logo de les festes continua havent-hi paradetes/barres que utilitzen gots de plàstic no reutilitzables??? trobo que és incomprensible.

Com també es bastant incomprensible que en ple auge del transport públic a Barcelona (visca l'horari del metro!) el servei interurbà nocturn que ofereix l'empresa Soler i Sauret no s'adequi als potencials participants de la vida nocturna de la capital. És evident que durant les festes de Gràcia som molts els que volem gaudir-les i volem tornar a casa amb transport públic. Tan difícil seria afegir una parada més al recorregut prop de Gràcia (sobretot tenint en compte que està dins el recorregut del bus n-50, el que utilitzem els de Molins) o augmentar la freqüència a l'hora de finalització de la festa? (entre 3 i 4 de la nit).

Espero que de cara a les festes de la Mercè, on els busos s'omplen encara més, tinguin el seny d'afegir més recursos (autobusos) al servei que ofereixen cada nit, i que el sàpiguen adequar a les demandes dels usuaris. Fer-ho no costa tant.

Roger

4 comentaris:

Lu ha dit...

Hola Roger!! M'apunto a la crida del tema dels gots no reutilitzables, no sé si és que naltros ja fa anys que sabem què significa això, però costa una mica.
A Vilafranca, ni tan sols hi havia l'opció de fer servir gots reutilitzables!!!
Ah! I un tema que tampoc no em sembla gens bé, és que no es puguin tornar... el got no és per a fer negoci, és per a tornar-lo a fer servir una altra vegada...
...què hem de fer Roger?...

Un petó!!

Anònim ha dit...

Aquest bloc no s'actualitza o k passa? a veure si haurem de fer venir en Paco!

Àlex Maymó i López ha dit...

A Gràcia és cert que al carrer Còrsega hi havia gots d'un sol ús però això s'ha de fer força perquè a tots els espais de les Festes de Gràcia no s'utilitzin aquests gots ja que sinó els que són més conscienciats acaben perdent clients i diners. Hauria de ser com a Molins, que si utilitzes gots reutilitzables no et deixen muntar barraca.

I d'acord amb que s'han de tornar els diners.

I una altra avantatge, a l'hora d'escombrar tot està molt més net que quan no hi havia gots reutilitzables i pels qui ens havia tocat escombrar després d'un concert s'agraeix molt!

Anònim ha dit...

uei!!

jo sempre he intentat anar a les festes de gracia, pero sempre hi havia el tipic viatget amb el pares i mai he pogut, i aquest any que podria va i me'n vaig a toledo a fer un camp de treball ben peculiar pero en el fons una bona experiencia ( ara potser ho començo a reconeixer o no qui saps...). aixi que un any mes no he npogut asistir a unes festes que per mi son un gran mite, i espero que alguna vegada a la meva vida podre anar-hi!!! ( ho aconseguire... qui sap!)

i estic totalment d'acord amb aixo dels gots reutilitzables, es patetic que encara s'organitzin festes amb gots normals, quan ho vec es que em fa mal i tot mirar-ho, si potser la meva vena ambientologa esta entrant massa i per aixo veure coses d'aquest estil em fan mal, entre d'altres (m'està afectant estar estudiant aquestes coses...).

però a sant just desvern, tambe va ser la festa major i al concert tampoc hi van haver gots reutilitzables i em va sentar bastant malament, però be, a molins no feu ben be del tot recollida selectiva... (ehem ehem)tot i que he tingut observacions de molts tipus! i no em ficare en aquest aspecte.

i res, que un estiu mogudet no? com sempre... pero si mes no, merci per haver-me deixat compartir uns dies del teu estiu a eivissa! que m'ha agradat molt l'escrit que has fet!!

-Eulàlia-

(per si encara no havies endevinat qui era! jejejeje)