dissabte, 15 de setembre del 2007

Jornades de monitors

Després d'uns dies prenent nota de les inscripcions d'infants i joves a l'esplai, aquest cap de setmana l'equip de monitors ens tancarem en una casa de colònies tot celebrant les jornades.

Les jornades són la nostra eina de decisió col·lectiva principal a partir d'un funcionament assembleari. És on valorem les diferents activitats i grups de nens (seccions), on programem el calendari, on cada comissió i cada responsabilitat dóna comptes de la seva tasca i on tractem temes de debat de llarg termini, de la relació amb altres ens (com Esplac o l'Ajuntament) i de les festes extraordinàries a realitzar.

Aquestes jornades de setembre, però, tenen la particularitat que defineixen els diferents grups de monitors i monitores per a cada secció, les responsabilitats i càrrecs de l'esplai i els components de les diferents comissions. A més, aquest any intentarem trobar nous canals de comunicació (més amables i en relació directa amb l'aprenentatge) amb els pares i mares i, sobretot, començarem a reorientar el PEC (el Projecte Educatiu del Centre), que és la nostra guia principal, tot recollint els nostres objectius, la nostra manera de fer, els valors que volem transmetre i l'organització interna assembleària. Creiem que és un bon moment per fer aquesta revisió i pensem aprofitar-la per compartir les diferents opinions i visions sobre què és / com ha de ser l'esplai.

Així doncs, des de l'esplai engeguem aquest nou curs amb moltíssima il·lusió, amb nou local a l'Agrupació Folklòrica (pràcticament de disseny, ara...ja podeu anar oblidant les estretes escales per pujar al pis de dalt de la fotografia!) i sense por de créixer i donar cabuda a tot aquell que vulgui aprendre noves maneres de divertir-se des del respecte al grup i a ell mateix.

Qui vulgui participar-hi, que no dubti en venir el 6 d'octubre, festa d'inici de curs!

Roger