dilluns, 22 de setembre del 2008

Hi torno per Festa Major


Després d'uns mesos de descans del bloc, recupero els escrits més o menys regulars (ja veurem la disponibilitat de temps), l'agenda i altres cosetes que ja se m'aniran acudint. Ho faig perquè arriba Festa Major, que tothom sap que és el final de l'estiu a la nostra vila i, per tant, l'inici del curs 2008-09.

Aquest any, un cop vist el programa de Festa Major, crec que hi ha una gran novetat a destacar: l'aparició de la Band The Marxa, una xaranga molinenca que va debutar el passat divendres a Esplugues, i que malgrat la pluja insistent va aconseguir moure a tothom. Per Festa Major, amb una gentada previsible i l'afegit del cercabars, segur que serà un espectacle humà impressionant.

L'actuació de la xaranga ve precedida pel tradicional Sopar Popular de Festa Major, en què la gent del Casal Autogestionat de Joves ens hem unit al Bloc d'Acció per reimpulsar aquesta celebració al carrer, un punt de trobada necessari en una festa popular oberta a tothom. Esperem que siguem molts molinencs i molinenques gaudint d'un sopar completíssim per tan sols 5 euros. La nit de diumenge seguirà després de la cercavila xaranguera amb la nit d'empalmada, i posteriorment la darrera sortida del Camell per Festa Major a les matines.

Dels actes habituals, com sempre recomano especialment la cercavila dels grallers de Molins de Rei (en què participem activament les 3 associacions de lleure educatiu de la vila i que conclou amb un concert d'Ambäukatunabia), el correfoc dels diables, el corre-cuita del Camell, la immensa trobada de colles geganteres d'arreu dels Països Catalans i més enllà del diumenge al matí i l'estirada de corda del dilluns a la tarda. Aquest any també cal estar pendents de l'exposició de la DDT (un encert ja d'entrada), el concert de la Gossa Sorda i l'actuació de la tankarika orkestar.

M'ha sorprès, però, les dates de la nostra Festa Major pregonades per l'Ajuntament: del 19 al 29 de setembre. Jo tenia entès que tota Festa Major (almenys a la nostra terra) comença amb el Pregó de Festa Major i acaba amb el Castell de Focs Artificials, és a dir, del 25 al 29 de setembre. I si s'hi volen incloure els actes que es fan una setmana abans, perquè no s'inclouen els actes que acompanyen el programa fins l'11 d'octubre? O la Festa Major dura pràcticament un mes, o dura 5 dies, i jo diria que la gent celebra i entén la Festa Major el cap de setmana de Sant Miquel.

Així doncs, treballant per tal que tot surti bé en aquests darrers dies, i esperant que la pluja no faci miques les il·lusions de moltes associacions de la vila, us desitjo una molt bona Festa Major de Sant Miquel 2008!

Roger

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Celebro que a Molins es faci una exposició de DDT (ben merescuda), després del poc ressó que va tenir el guardó que van rebre als Oscar.
Lamentablement, l'Ajuntament no va celebrar cap acte al respecte. Des del meu punt de vista, el fet era prou important com per celebrar-lo sense escatiments (no tothom pot dir que una persona del seu poble hagi trepitjat aquest escenari).
L'única cosa d'agrair que vaig poder veure pel poble va ser un full penjat a la porta de la gestoria Prunera felicitant els dos guardonats.
Espero que els augments de sous de l'Ajuntament donaran per fer una mica més de feina.

Victor Salinas ha dit...

Jo Celebro que tornis a escriure de forma regular. La xaranga molinenca serà sense dubte un espectacle (el que no se dir és si això es bo o dolent).

Lu ha dit...

Hola Roger!!

Jo també celebro que tornis a escriure.. aquest any no em veuràs gaire per la Festa Major, la setmana vinent és el concurs i tinc castells divendres, dissabte i diumenge.. ja saps com va això!!

Però dissabte a la nit treuré el cap, a veure si ens hi trobem!!

Una abraçada!!

Anònim ha dit...

Ja veus, quin gran mèrit fer un post amb la programació de Festa Major, una informació pública pagada amb diners de TOTS els contribuents. Remarcar l'aparició de la xaranga molinenca? Més soroll a l'espai públic i més agressivitat ambiental. Més patrimonialització de la festa i més ocupació d'una agressivitat juvenil mal entesa i mal canalitzada. Encara em ressonen a les orelles el "Hijos de puta!!!" atiats amb molt mala llets per quatre provocadors ressentits i corejats per mil veus de l'any passat. Què va ser allò? Doncs, una pràctica caciquista, gasteril o mafiosa de quatre mindundis que es creuen que l'espai públic de Molins de Rei només és del joves i una protesta de quatre criatures malcriades que es reboten quan no els donen el que reclamen. Què feu? Oposicions a entrar a l'Ajuntament? Què fem amb una Festa Major feta només de soroll i invasió deambulant del pobres contribuents, de l'espai públic? Ho sabeu que amb les vostres preteses 'accions socials' esteu fent el joc a un Ajuntament que viu en la maroma perpètua i que només vol saber d'on podrà treure vots per continuar on està i que està disposat a empassar-s'ho tot? No sabeu que esteu contaminats per les seves propostes multicultis xupiguai? Ho sabeu que amb les vostres accions erràtiques i sense nord esteu erosionant allò que és més autèntic, més genuï de la Festa Major? Heu notat que tenim una festa sense paraules? Les sabeu totes aquestes coses? O és que potser ja us van bé? Esteu perduts, nanos,i molt mal orientats si creien que les coses comencen i acaben a Molins de Rei. Feu un examen de consciència i pregunteu-vos si en el fons el que realment voleu és un follòdrom. Si és així, és fàcil. A Reus, el Santamaria, sense tants complexos ni circumloquis com vosaltres ja fa temps que el demana.

tazthor ha dit...

Eps, em sembla que ens hem posat d'acord amb algunes coses, jejeje

http://tazthor.blogspot.com

Aina CR ha dit...

Ei Roger!
Així m'agrada, que tornis a escriure per aquí semper q la UPF t'ho permeti, eh! Com tu, jo també m'he sorprès en veure que l'Ajuntament emmarca qualesvol mena d'acte dins el programa de FM per fer veure que dura més (ex. la tertúlia literària organitzada cada més a la Bilbioteca!) I que no ens enganyin, la majoria de FM d'altres poblacions duren molt més (relament i no sols sobre el paper) que la nostra!
Respecte el comenari que hi ha just sobre el meu, sobre el qual no caldria ni valorar-lo, només diré que els joves no som els amos del carrer, més aviat el contrari!

Au Roger, ara només espero actualització sobre el Raid-Marítim!Petons!

Aina