dijous, 3 de novembre del 2011

De retallades i mobilitzacions

Ahir vam fer el debat d'ordenances fiscals al Ple de l'Ajuntament. Un cop més, un debat marcat per les fortes retallades socials que estem patint, especialment per part del govern de la generalitat:

Deixa de pagar més de 150.000 euros en àmbits com les escoles bressol, l'escola de música, en cooperació o en serveis socials. Diners que ha d'assumir l'Ajuntament per garantir aquests serveis als molinencs i molinenques i minimitzar l'impacte de les tisorades.

Aquest dissabte la Candidatura d'Unitat Popular organitzem un acte informatiu sobre les retallades. Serà a les 12 del migdia, a la plaça del Molí. Ho fem per conèixer millor les alternatives de defensa dels serveis públics i per aprendre de l'experiència de moviments socials com Dempeus per la Salut Pública, l'Ustec o el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans. Gent que fa anys que treballa per garantir drets universals com la sanitat i l'educació.

I dilluns, com ja és habitual, a les vuit del vespre Molins contra les retallades convoca a manifestar-se. Serà el quinzè dilluns consecutiu de manifestació i com és habitual, allà hi serem. I aquest cop espero que la marxa cap al CAP sigui multitudinària.

Tothom és imprescindible en la defensa dels serveis públics. Sortir al carrer durant una hora, alçar la veu i defensar els drets socials més bàsics és una bona inversió del nostre temps, sens dubte. Una reivindicació necessària, que enforteix la igualtat, la cohesió social i ens uneix a veïns i veïnes en una causa justa.

Ens manifestem per protestar contra les retallades socials i per proposar alternatives. Perquè n'hi ha moltes, moltíssimes. Combatre el frau fiscal, aplicar l'impost de successions, gravar impostos als bancs, reduir la despesa militar, retallar alts càrrecs i sous o acabar amb l'espoliació fiscal que pateixen els Països Catalans per part de l'Estat Espanyol. 

I de fons, un canvi de model financer que situï l'economia al servei dels ciutadans i que deixi de treballar en favor de les classes benestants i de l'especulació.

Tenim idees, tenim propostes i continuarem mobilitzant-nos per deixar clar que allò de “les retallades són necessàries” no ens ho empassem. En defensa del sector públic, ens veiem dissabte, i si no, fins dilluns!

Raó del regidor a Ràdio Molins de Rei (03-11-2011)