dissabte, 7 de juliol del 2007

Cinema a la fresca

Aprofitant l'arribada de l'estiu i com ja comença a ser tradició a Molins de Rei, l'Ajuntament i el CineClubHal2002 organitzen el cicle "Cinema a la fresca", que aquest any consta de 10 pel·lícules que es visionaran al llarg de l'estiu a diferents barris de la vila.

S'ha de valorar molt positivament la iniciativa ja que suposa una possibilitat de lleure obert a tot tipus de públic i creant una oferta cinematogràfica no existent a Molins, de manera que es permet als molinencs i molinenques gaudir del cinema ben a prop de casa seva (especialment quan la projecció coincideix al teu barri)

Tot i així la proposta presenta unes mancances evidents: Es continua minoritzant la llengua catalana en un mercat del cinema que ja té prou complicacions en aquest aspecte. De les 10 pel·lícules seleccionades, només 4 es projectaran en català, la qual cosa significa que l'ajuntament consenteix i ajuda a mantenir la quota irrisòria de pel·lícules doblades al català: No és una excusa vàlida argumentar que no hi ha suficients pel·lícules de qualitat doblades al català (si algú té interès en saber quines són podeu anar a http://webs.racocatala.cat/lacrispeta/).

Una administració pública catalana com l'Ajuntament de Molins de Rei, si és conseqüent amb els principis que el regeixen, hauria d'assegurar el visionatge en català de les 10 pel·lícules elegides.

De fet, la tria de les pel·lícules és l'altre aspecte en què divergeixo de la proposta. Són:
Superman Returns, La vie en rose, Piratas del Caribe 3, Spiderman 3, Casino Royale, Un pont cap a Terabithia, Pequeña Miss Sunshine, La maldición de la flor dorada, Scoop i Shreck 3.

8 de les 10 pel·lícules són nord-americanes, una altra europea i l'altra asiàtica. Això significa que no hi ha cap proposta sorgida des dels Països Catalans i només una provinent del cinema europeu, que per qualitat i estil hauria de ser referència a casa nostra.

Així doncs, avui comença una proposta molt interessant (Superman Returns, 22:00 al Barri de l'Àngel) que s'allargarà al llarg de l'estiu (finalitza el dia 15 de setembre al barri de la Granja amb Shreck 3), amb alguns aspectes claus a millorar de cara a l'estiu vinent!

Gaudiu, si podeu, de la proposta!

Roger

1 comentari:

Anònim ha dit...

Yuhuuuuuu!! ho he aconseguit, per fi!! mira que és difícil entrar aquí,eh? aix! molt bé, així m'agrada, que segueixis amb la dinàmica de l'espace (o com s'escrigui!)...ja t'aniré comentant!! per cert... la meva adreça: www.fotolog.com/tortuguetaaaaaaa