dimarts, 17 de juliol del 2007

El "Casal" de joves

A l'avinguda València número 21 de Molins de Rei hi ha un edifici que és conegut com a casal de joves, malgrat que funciona com a hotel (inadequat) d'entitats i seu del punt jove de la vila.
L'edifici té tres plantes; el pis de dalt compta amb 7 sales i un vestíbul general. Normalment les entitats que tenen l'oportunitat d'utilitzar les sales ho fan com a magatzem, ja que necessiten guardar el material del qual disposen (cal tenir en compte que hi ha entitats com l'entxuscat o la colla de diables de l'Agrupa), de manera que el vestíbul es converteix en centre de reunions.
La planta baixa consta, bàsicament, del punt jove, que probablement és l'espai més cuidat de tot l'edifici, prou actiu, però amb una ubicació negativa per tal d'atraure els joves a realitzar les seves consultes.
Finalment hi ha el soterrani, que consta de 4 sales i un petit magatzem, amb una elevada propensió a les inundacions i a la humitat, tot creant greus dificultats a les entitats que les utilitzen (com els amics del pessebre o el cuc), que han de fer un sobreesforç notable per utilitzar les instal·lacions.
L'edifici presenta moltíssimes mancances (no està adaptat -de fet, és de difícil accés per a persones amb condicions físiques plenes-, té esquerdes, humitats...) i, malgrat tot, acull a un nombre gens menyspreable d'entitats de la vila. Necessita una reforma interior (tan d'espais com de plantejament d'ús) urgent, que ha d'anar acompanyada de la cessió temporal d'un altre espai on les entitats presents al "casal" de joves puguin desenvolupar les seves activitats.
Esperem que l'edifici aguanti fins que l'ajuntament hi posi remei.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Mita'l, el bloc de'n Roger!

A diferència dels comentaris que he anat llegint fins, jo no puc dir que gaudís intensament de l'antic "can malabarista" però aquest nou pinta força interessant!

M'agrada l'anàlisi del "casal" de joves i suspiraria per una iniciativa similar a Caldes. Hotel d'entitats. No és l'objectiu ni molt menys, però quan s'apaga el dinamisme de les entitats i ni tant sols tenen un lloc on reunir-se, el terme passa a adquirir una mica de llum. Primer pas fet. El segon serà qüestionar-lo i a partir d'aquí.. endavant. Si en sou uns quants com tu (per allò de poder del grup.. no ens ho prenguéssim com una ofensa personal ara!)de ben segur que ho aconseguireu..!

Canviant radicalment de tema.. intueixo que l'ordre dels links dels partits polítics respon a criteris purament personals, isn't it? 3 de 6, quedo aprovada ideològicament.. ;)? jejeje..

Res més, m'excuso per la meva poca capacitat de síntesi en comentaris d'aquest estil.. se m'ajuntava molta cosa! Tot i que pensan-t'ho bé, m´he deixat el més important: enhorabona pel nou bloc i per molts posts més de part de l'Alba Vidal, ambientòloga en potència UAB, futura erasmus per terres (ja) conegudes i de Caldes de Montbui!

Anònim ha dit...

* fins (ara), se sobrentén!