dimecres, 7 de novembre del 2007

La piscina municipal (sort!)

Com bé sabreu, el dilluns passat tingué lloc la celebració del ple municipal d’octubre de Molins de Rei (que per cert, va durar 6 hores acabant a quarts de dues....la cosa s'anima! Al bloc de l'Àlex Maymó en trobareu més referències i els posicionaments de la CUP) en què un dels temes estrella va ser l’aprovació de les ordenances fiscals de cara a l’any 2008. Dins el gran batibull que suposen les modificacions de cada taxa impositiva que decideix l’ajuntament (n’hi ha moltíssimes) voldria destacar-ne les que fan referència a la piscina municipal, que em preocupa considerablement.

D’entrada, cal recordar que malgrat la gestió de la piscina recau en el Club Natació Molins de Rei la propietat segueix essent de l’Ajuntament de Molins de Rei i que, com tots sabem, es tracta d’una instal·lació molt potent amb serveis addicionals al propi gaudi de l’aigua, com el de vestidors, dutxes, saunes, un bar, gimnàs, raigs UVA, massatges, cursets i també seccions esportives que en el fons representen el bo i millor de la vila amb el triatló i el waterpolo com a principals exponents.

El preu que es cregué just des del nostre consistori de cara al 2008 serà de 5,45 euros d’entrada habitual i de 6 euros i mig si es vol fer ús de les instal·lacions un dissabte o festiu. No voldria obviar els fantàstics descomptes que tenen els menors, entre 3,90 euros i 4,45, o, més ajustats al que hauria de ser, el preu dels jubilats, que oscil·la dels 2,65 euros fins als 3,30 euros.

Em sembla que tota persona que vulgui disposar d’una piscina municipal per tal de banyar-se o de practicar la natació, amb tots els beneficis pel cos que comporta, deu sentir-se estafada amb aquestes tarifes. I no ho dic precisament per l’increment d’aquest any, sinó que és una situació que ja fa molt temps que s’arrossega i que crec que seria bo que s’intentés frenar.

Deixo a l’aire idees com la diferenciació d’entrades entre aquells que volen fer ús de la piscina i aquells que, a més a més, volen utilitzar el gimnàs; la rebaixa considerable del preu global i l’augment del preu dels extres (que al cap i a la fi només usen una minoria) o la creació d’una entrada juvenil per tal que aquells que no tenim uns ingressos gaire elevats puguem anar de tant en tant a gaudir de la nostra piscina municipal. Crec que, només llavors, estaríem parlant d’una piscina amb caràcter veritablement municipal.
Roger

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb la crítica que exposes. És més, jo creia que era una empresa privada i per això demanava una piscina municipal a Molins; però si aquesta és considerada municipal ho trobo molt dur. Crec que pagar aquests preus és abusiu, quan a les viles del voltant tenen instalacions de piscina fantàstiques(això si, ni sauna ni rajos raïm (je je) ni aquestes coses que interessen sectors especifics de vilatans) a un preu molt més "municipal".
Menció especial mereix la piscina infantil (per no dir-li banyereta). Comptant amb que els infants no poden fer ús dels equipaments com sauna o gimnàs o aquestes coses...És indignant.

I encara hi ha gent que es pregunta perque els casals d'estiu han d'anar a les piscines d'els municipis veïns. Surt més barat llogar un autobús!

tazthor ha dit...

Jo també estic totalment d'acord amb això, la piscina, ara mateix només hi poden anar els "rics" o els que ho necessiten realment, si hi volem anar a fer una mica de natació ens hem de rascar la butxaca i de quina manera! Éssent municipal, la piscina hauria de ser més barata.