dijous, 29 de novembre del 2007

Moció "Casa de la Vila"

Ahir al vespre es va celebrar el Ple de l'Ajuntament del mes de novembre, que momentàniament va deixar de banda el tema dels pressupostos i va posar sobre la taula pocs punts i unes quantes mocions.

Des de la CUP vam decidir presentar-ne una sobre el butlletí "Casa de la Vila", que últimament ha comportat prou debat entre els grups municipals de Molins de Rei. La moció pretenia canviar alguns aspectes del butlletí per tal d'aconseguir fer-lo més proper als molinencs i molinenques, evitar el propagandisme de l'equip de govern i informar dels serveis de les diferents administració que puguin ser utilitzats pels vilatans i vilatanes puntualment o usual.

La moció constava de 9 punts i vam decidir votar-los un per un, per tal que si algun dels punts no tenia consens no afectés a la voluntat general de la moció.

Entre les demandes principals, trobaríem un espai dedicat (cedit) a diferents entitats de la vila, per tal de donar-se a conéixer, un augment de la informació sobre els serveis procedents de les administracions, una disminució del format "notícia" i de les inauguracions de certes obres de l'equip de govern, la creació d'una comissió que vetllés pel contingut de cada publicació (amb representants del govern i també de l'oposició), la supressió de la salutació de l'alcalde, la reducció a 16 pàgines (actualment en té 24) i també la prohibició d'editar publicacions explicant l'obra de govern en període pre-electoral.

Des del Grup Municipal del PSC se'ns va comentar que estaven d'acord amb el fons de la nostra proposta i van decidir votar alguns dels punts a favor i abstenir-se en la resta, però en canvi, des de l'equip de govern es va decidir votar en contra al conjunt de la moció, la qual cosa va impedir arribar a algun tipus d'acord en algun dels punts plantejats per la CUP.

Personalment, considero que l'explicació donada pel primer tinent d'alcalde de la vila, en Víctor Puntas, va ser molt fluixa. No pot asseverar que si la CUP vol realment donar un nou aire al butlletí municipal hauria de fer un treball de fons molt més sòlid i cercant el consens de les diferents forces polítiques locals, quan precisament vam entrar aquesta moció dues setmanes abans de la celebració del ple, per tal que cada grup municipal tingués prou temps per analitzar les nostres propostes i proposar-ne d'alternatives, cercar un consens, explicar els motius pels quals no s'estava d'acord amb algun dels punts, etcètera.

Precisament, el seu comentari va exemplificar la manca de voluntat de l'equip de govern de cercar punts d'unió i de trobada amb la proposta de la CUP en aquest aspecte. Una oportunitat perduda per replantejar el sentit real d'una publicació municipal ("institucional"), d'apostar pel control de la seva qualitat i d'evitar de forma clara l'ús propagandístic que actualment té cada butlletí publicat en les seves futures edicions.


Roger

1 comentari:

Lu ha dit...

Bones Roger!!

Molt encertada la moció de casa de la vila, com encertat serà també fer difusió de la resposta que es va donar. Exemple claríssim de, com bé dius, moltes coses.

Company, canya i endavant!!

Una abraçada!!