dimarts, 13 de maig del 2008

11 de maig, Jornada PLACAJ

Aquest diumenge a la tarda vam celebrar l'assemblea constituent de la Plataforma per un Casal Autogestionat de Joves de Molins de Rei. El conjunt dels actes (assemblea, sopar i concert) es van celebrar al passatge de la sardana, al ser un lloc cèntric de la vila, recollit i sense afectacions al trànsit rodat de vehicles.

L'assemblea va començar amb una hora de retard a causa de l'últim ruixat del cap de setmana a la nostra vila, després d'un dissabte d'intenses precipitacions en què es van recollir més de 60 litres per metre quadrat tal i com podeu veure al gràfic. Tot i això, vam aconseguir un ritme prou lleuger i les 21 persones assistents vam poder debatre tots els punts de l'ordre del dia sense presses.

D'entrada, i després de la lectura punt per punt del text i de realitzar petites modificacions consensuades per tots els joves presents, vam aprovar el projecte bàsic a partir del qual ens hem presentat i ens presentarem davant la resta d'associacions i col·lectius, les administracions i al conjunt dels vilatans i vilatanes.


Posteriorment, i després d'escoltar una breu (però completa) explicació de les activitats i característiques de l'Associació de Casals de Joves de Catalunya per part de dos dels seus membres, vam decidir unànimement adherir-nos a la federació ubicada dins el Moviment Laic i Progressista. D'aquesta manera, esperem comptar amb l'assessorament formatiu, tècnic i de xarxa que ofereix l'ACJ per tal de tirar endavant amb aquest projecte. Finalment, vam formalitzar les figures de responsabilitat de la nostra assemblea fins a la tardor, per tal d'iniciar els tràmits dels Estatuts, de creació d'un compte bancari o similars, i vam decidir una quota base de participació de tots els membres de l'assemblea.

Després de preparar l'equip de so i la tarima pel concert, vam sopar al carrer compartint l'espai públic, l'aliment i la conversa amb una cinquantena de persones, que vam ser espectadors del debut musical del grup Apa tu, amb molts ex-components de Mr.Bob i la presentació de sis cançons pròpies cantades en diferents llengües que espero que es vagin ampliant en els propers mesos després d'un inici prometedor. Més tard ens acompanyà la rumba de la Terrasseta de Preixent fins a la una de la matinada, quan a l'hora prevista i puntualment vam concloure la música i vam tancar la barra.

Sens dubte, una bona jornada combinada de treball i festa, que ha arribat a moltíssima gent (el passatge de la sardana estava pràcticament ple a quarts d'una de la nit) i que és el punt de partida formal de cara a seguir treballant per consolidar el projecte i difondre'l entre la joventut molinenca.


La propera assemblea, aquest dimecres a les 20:30 a l'Agrupa (I si fa bon temps, anirem a la Plaça de l'Ajuntament). No hi falteu!


Roger