divendres, 2 de maig del 2008

Ple d'abril

El passat dimecres 30 d'abril va tenir lloc el Ple de l'Ajuntament de Molins de Rei, amb punts importants a l'ordre del dia i que s'allargà més de cinc hores aprofitant que el dijous 1 de maig era festiu.

D'entrada, va ser el primer ple del regidor Emilio Ramos Gutiérrez, substitut del José Luis Serrano Núñez, com a membre del Partit Popular. Els primers comentaris i posicionaments em porten a pensar que es manté el to insolent i poc constructiu, perdent el peculiar sentit de l'humor (més aviat mala educació) de l'anterior regidor.

Posteriorment, es va iniciar el debat del Pla d'Actuació Municipal, que durà més de dues hores i a través del qual els vilatants van poder escoltar les propostes de l'equip de govern i dels grups municipals a l'oposició. Aquest debat, que arriba amb força mesos de retard, ha vingut precedit per trobades entre l'equip de govern i l'oposició on hem pogut debatre les propostes de cadascú i consensuar-ne algunes d'elles.

Des de la CUP vam abstenir-nos a l'entendre, d'entrada, que la nostra tasca és exercir control sobre el projecte de govern de l'Ajuntament de Molins de Rei. La incorporació d'aspectes proposats des del nostre partit (al voltant dels parcs solars, de l'educació, de l'esport o de l'habitatge) i la possibilitat de debatre de forma correcta, extensa i constructiva amb l'equip de govern han influenciat en aquesta decisió. Evidentment, no estem d'acord amb totes les mesures escrites al PAM i creiem que en manquen altres d'especial rellevància, actuacions que continuarem demanant al llarg del mandat amb l'esperança de trobar nous acords.

Posteriorment, el ple va tenir un moment "casteller" força interessant, amb la presentació del projecte bàsic de la Federació Obrera (que comptarà el 2011 amb quatre bucs d'assaig, amb sala d'exposicions, petit auditori, bar, magatzem i sales de reunions per a entitats, tallers....un bon centre cívic, en definitiva), que contempla un espai habilitat per a la Colla castellera dels Matossers de Molins de Rei.

Aquest moment continuà amb l'aprovació unànime d´una moció en que es demana a la UNESCO la consideració de Patrimoni de la Humanitat l'activitat castellera i que finalitzà amb la intervenció dels nostres castellers.

Després d'això, vingueren punts més habituals en l'ordre del dia, com l'aprovació de la renovació de taxes, de concessions o similars, entre els quals destaco la renovació de les línies del bus local, en què la MB3 inclourà en el seu trajecte la MB4 (Cementiri), allargant 5 minuts el viatge però afegint dos nous trajectes diaris.

Finalment, el ple conclogué amb l'aprovació de la moció sobre l'avortament lliure presentada a instàncies de IiE i la CUP, amb la qual cosa l'Ajuntament de Molins de Rei es postula per reconèixer la lliure decisió de les dones i la integració de les intervencions a la xarxa pública sanitària.

Així doncs, aquí s'acaba la crònica del ple d'abril, un dels més interessants del mandat, amb debat sobre el model de vila, amb projectes de magnitud important i amb un nou membre al consistori.

Roger