dilluns, 15 d’octubre del 2007

Dia Internacional de l'Acció Blocaire

Avui 15 d’octubre és un dia força especial per tots aquells que tenim un bloc a internet o que acostumem a tafanejar en els escrits que proposen altres persones que ens puguin ser d’interès. I dic això perquè avui se celebra el “blog action day”, el que seria el dia internacional de l’acció blocaire, que neix de la idea que van tenir 3 internautes i que ha tingut un ressò internacional destacable.

La seva proposta es basa en celebrar un dia anualment on tots els blocaires escriguin sobre un tema determinat a partir de les seves vivències o experiències. Aquest any, el primer, s’ha plantejat tractar el tema de la preservació del medi ambient, ja que afecta a la globalitat del planeta i és assumible des d’una òptica clarament local.

Al Baix Llobregat últimament no paren de sorgir problemes relacionats amb el seu entorn natural, en què l’administració i els poders econòmics i urbanístics tiren endavant projectes que afecten molt negativament el medi que els acull, la qual cosa també provoca que es creïn diverses plataformes cíviques o veïnals en contra d’aquests projectes.

Estic parlant, entre d’altres, del polígon industrial de Collbató que afecta la muntanya de Montserrat, de la incineradora de Sant Feliu del Llobregat o la fàbrica cimentera de Sant Vicenç dels Horts, o altres que afecten directament la serra de Collserola, el pulmó verd de l’àrea metropolitana de Barcelona, com són el Pla Caufec d’Esplugues, La urbanització a la muntanya de Sant Just Desvern o el projecte del Vial de Cornisa i el d’ampliació de la urbanització de la Rierada a la nostra vila.
Tots ells han tingut una contestació en forma de plataformes ciutadanes que defensen en cada cas l’interès general de la població a diferència de l'interès propi dels promotors, que si tinguessin una visió global de tots aquests casos observarien que els perjudicis són molt més greus que no pas els possibles beneficis d'uns quants.

És una llàstima que qui ostenta el poder no en sigui conscient i, per acabar amb un to més optimista, és una sort que els ciutadans i ciutadanes ens activem per defensar el nostre present i el nostre futur. Esperem que no sigui massa tard, hi ha en joc el futur i la nostra pròpia salut i manera d'entendre el medi que ens envolta actualment.

Roger