dilluns, 29 d’octubre del 2007

Manifestació...quina?

Avui a la tarda a les 19:00 hores tindrà lloc una manifestació a la Plaça Sant Jaume de Barcelona relacionada amb RENFE. A partir d'aquí, moltíssims punts de vista. De fet, aquestes dades són les úniques que més o menys es podrien confirmar a hores d'ara.
La manifestació ha sorgit de fòrums, mails, xats, missatges sms i, per tant, sense un origen clar. Això ha provocat que cadascú l'hagi assumida segons la seva manera d'entendre el problema RENFE. Fins aquí, cap problema. Però algunes entitats, plataformes i partits polítics han anunciat que s'adhereixen i participaran a la manifestació...i llavors és quan s'inicia la confusió total i es produeixen multituds d'interpretacions. N'intentaré fer un resum breu:
Possibles lemes:
- Per un transport públic digne. Es podria entendre amb un missatge positiu i alhora d'esgotament profund per part dels ciutadans.
- Dimissió de la ministra de Foment espanyola. Amb connotacions polítiques clares, se l'acusa del desastre actual d'infraestructures a Catalunya.
- Contra la inoperància. El missatge aniria dirigit, probablement, a tota la classe política d'ara i d'abans que no ha sabut tractar el problema com caldria.
- L'AVE pel Litoral. Vistos els problemes d'obra que provoca el pas de l'AVE, que no passi prop de la Sagrada Família.
- Per la Dignitat. Vindria a dir que si la Generalitat gestionés les infraestructures de comunicació i tingués els recursos suficients, tot això no passaria.
Després hi hauria diversitat d'adhesions:
- Partit Popular de Catalunya. Els problemes, doncs, són culpa dels socialistes. Com més serem, pitjor estarà en Zapatero.
- Plataforma pel Dret a Decidir. Catalunya no té la inversió suficient des de l'Estat Espanyol. Volem gestionar els nostres recursos. Com més serem, més força com a país demostrarem.
- Plataforma l'AVE pel litoral. Com més serem, més opcions de canviar el traçat de l'AVE per Barcelona.
Alguns dels missatges anònims van en línies tan diferents com:
"Doncs jo aniré amb una Estelada ben gran! Estic fart que em prenguin el pèl"
"ZP te vas a enterar. España quiere Rajoy"
Potser, un dels més afortunats seria el següent comentari.
"Els polítics són els culpables i protestem contra ells. Som la cara de l'abstenció i dels vots en blanc de les últimes eleccions".

Sigui com sigui, ja era hora que sorgís una mobilització ciutadana per denunciar les condicions absolutament lamentables provocades per les obres de l'AVE.
Llàstima que al seu moment els ciutadans no apostessin per la Plataforma No al TAV o d'altres similars, que denunciaven una infraestructura no necessària i amb greus perjudicis per l'entorn.

Ens hauríem estalviat un munt de maldecaps.

Roger

1 comentari:

Anònim ha dit...

a L'Accent hem utilitzat part del teu post en la nova secció el mirador blocaire;
ben aviat estarà penjat a l'accent.cat, de moment el pots llegir al meu bloc

salut

arnau

http://arnauurgell.wordpress.com