dimarts, 25 de març del 2008

Eleccions: El cas molinenc (PSC)

Un cop passada la voràgine que envolta les eleccions espanyoles, és interessant destacar algunes dades. En els propers escrits, parlaré dels resultats dels partits que han obtingut representació parlamentària a Molins de Rei en relació al Baix Llobregat, l'Àrea metropolitana de Barcelona o la mateixa circumscripció electoral barcelonina (a partir d'ara m'hi referiré com a "Barcelona").

En primer lloc, es manté l'ordre genèric de la circumscripció electoral i de bona part dels municipis que la formen: PSC - CiU - PP - ERC - ICV.

Un cop aquest ordre queda aclarit, és interessant observar que el PSC obté uns resultats lleugerament millors que en el conjunt de la circumscripció (46,8% dels vots per un 46,72% barceloní), la qual cosa canvia la tendència de treure pitjors resultats que els obtinguts a Barcelona (l'any 2004 el PSC va reunir el 41,55% dels vots, una mica per sota dels 41,66% obtinguts a Barcelona).

En qualsevol cas, a Molins de Rei els socialistes mantenen un percentatge de votants pràcticament idèntic que el barceloní. De fet, les diferències en punts percentuals no superen els 0,11, una xifra absolutament insignificant en un percentatge tan elevat i el multiplicador no varia de l'1 que significa igualtat extrema (com més allunyat és el multiplicador del nombre 1, més disparitat de resultats s'ha obtingut en la comparació).

En el si de l'Àrea metropolitana de Barcelona, els socialistes tenen en Molins de Rei el seu 25è millor resultat, o, el que és el mateix, el seu 11è pitjor resultat (en una projecció 100, obtindria el lloc 69). Al Baix Llobregat, seguint un patró similar de comportament, Molins de Rei se situa a la posició 19 d'un total de 30 municipis (Lloc 63 en projecció 100).

D'aquestes dades, se n'extreuen fàcilment dues conclusions:

1/ D'una banda, el PSC millora els seus resultats de forma ostentible a l'Àrea Metropolitana de Barcelona i en menor mesura (però també clarament) al Baix Llobregat), tenint en compte que Molins de Rei ja contribueix a millorar els resultats obtinguts.

2/ Molins de Rei no és especialment socialista, sobretot tenint en compte l'àmbit geogràfic en la qual se situa, però cal recordar que a la vila els socialistes milloren els resultats comparativament amb la circumscripció electoral.

Incomprensible ja habitualment, si hi afegim l'acció de govern, la campanya electoral del molinenc Zaragoza i la incapacitat de fer alguna proposta acceptable, passo a l'estupefacció amb els resultats obtinguts. Ara toca esperar que en properes eleccions es desinfli el globus socialista. Hem de ser optimistes.

Roger

1 comentari:

Anònim ha dit...

Brillant el cartell de la Manuela de Madre. I molt interessant l'anàlisi...confio en llegir el dels altres partits no?

felicitts pel blog