dimecres, 5 de març del 2008

UAB sense llums

La manifestació a Barcelona del dijous agruparà un bon nombre d'estudiants sota un seguit de demandes que comparteixo plenament i que no són excessivament difícils de dur a la pràctica, i que podeu trobar als documents que ofereix la web del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans en relació al famós i alhora desconegut Procés de Bolònia (Espai Europeu d'Educació Superior).
Com a prèvia, ahir al migdia un nombrós grup d'estudiants es van tancar a la facultat de Filosofia i Lletres, procediment que ja s'ha dut a terme en dates prèvies a altres mobilitzacions importants i que acostuma a difondre a la resta d'estudiants la problemàtica existent i les reclamacions dels diferents sindicats en lluita per millorar l'educació universitària al nostre país.
A quarts de set del vespre els mossos d'esquadra van rebre l'autorització del Lluís Ferrer, l'encara rector de la UAB, per entrar al recinte i fer fora els estudiants tancats pacíficament en senyal de protesta, en una acció sense precedents al campus universitari, que fa uns anys amb ple auge del govern d'Aznar va rebre la visita de les forces policials de forma sorpresiva i denunciada per tots els membres de la comunitat universitària.
Sembla ser, doncs, que la institució ha decidit apostar per resoldre conflictes per la via directa, violenta i autoritària. Tot un exemple pels milers d'estudiants que aprenen imbuïts per conceptes com la participació, la pau, la cooperació...o, especialment, als que alguna vegada o altra hem cursat assignatures relacionades amb la gestió i la resolució de conflictes.

Però vaja, com que tot aquest assumpte ja ha anat sortint als mitjans de comunicació més importants del país, crec que és interessant ressaltar un detall que demostra la incoherència del rector: Si l'entrada dels mossos d'esquadra al recinte universitari havia de servir per restablir la normalitat en la docència i permetre l'aprenentatge lliure i segur dels alumnes (Objectius que es desprenen de les paraules emeses pel rectorat), van aconseguir tot el contrari. Els alumnes que estàvem fent classe en altres facultats ens vam quedar sense llum perquè les forces policials poguessin entrar al recinte. Una decisió que va cancel·lar algunes classes, va perjudicar el seguiment d'unes altres i que, en definitiva, va perjudicar a milers d'alumnes que havien participat d'un dia universitari plenament normal. I si tots els estudiants afectats reclaméssim al rectorat els perjudicis que ens ha causat la seva carta blanca donada als mossos d'esquadra? No hi havia pensat en això?

Bé, aquests fets ja han tingut resposta en l'assemblea d'estudiants convocada avui al matí pel comitè de vaga en que s'ha demanat unànimament la dimissió del senyor Lluís Ferrer per haver protagonitzat els actes més greus en contra dels estudiants que es recorden a la UAB. Esperem que així sigui i ben aviat.

I aquest dijous, tots a la manifestació. Un procés que considera l'educació com un element més del mercat privat és absolutament lamentable. Entre tots i totes el podrem aturar i canviar!

Roger

4 comentaris:

Àlex Maymó i López ha dit...

Al final enyorarem a la Sra. Valdecasas! Els Mossos d'Esquadra acabaran per convertir a la Policia Nacional i a la Guardia Civil en germanes de la caritat al costat seu.

Segons he sentit, el rector es proper al PSC. Suposo que son els progres d'aquell partit que enterra gent amb cal viva, o el mateix partit del Ministre de Justicia Bermejo que MAI ha condemnat al GAL, o el mateix ministre que diu que lluitarà contra l'absentisme laboral dels funcionaris quan la seva dona es posa a ballar en un miting amb ell quan està de baixa per lumbàlgia, etc...

Després ens venen a donar lliçons de democràcia i de respecte pels drets humans.... I on està "l'esquerra" per denunciar-ho? Doncs estan dirigint uns Mossos d'Esquadra que acumulen centenars de denuncies per tortures i que es dediquen a reprimir a tort i a dret.

Ni un vot aquest diumenge per aquesta gent!

Àlex Maymó i López ha dit...

Per cert, ets portada a Poliblocs.

Unknown ha dit...

Indignant! el Sr. Ferrer, (des)honorable rector de la UAB, sembla més un capo de la màfia que un veterinari "progre" que segons ell corria davant dels grisos als anys 70. Entre la nova carrera acadèmica de la UAB (ruta de precarietat que han de fer els investigadors per arribar a ser professors titulars), les noves beques de personal investigador en formació amb una càrrega docent desorbitada i sense contracte, les pressions per no fer vaga amenaçant prendre les mesures necessàries... i ara això dels mossos! Senyor Ferrer et volem al carrer! Dimissió del rector!

Ara m'he quedat més tranquil, jeje.

Salut Roger!

Anònim ha dit...

BOLONYA FA VERGONYA!