Aquest dimecres a les 9 del vespre va tenir lloc una xerrada - debat al voltant del projecte Casal de joves que bona falta fa a Molins de Rei. La trobada va comptar amb la presència de dos membres de l'Associació Casals de Joves de Catalunya (ACJ), en Fidel i la Marta, que van exposar diverses característiques i problemàtiques que tenen els casals de joves a partir de la seva experiència (L'ACJ engloba fins a 16 Casals de Joves dins el Principat).
L'assistència fou molt bona malgrat la poca difusió de la xerrada, amb més de 30 persones omplint una de les noves sales de l'Agrupació Folklòrica de Molins de Rei.
Els dos membres de l'ACJ van fer una explicació inicial on van
ressaltar la importància de fomentar la participació i la implicació dels joves de la vila i de la necessitat de crear un projecte autogestionat. A partir de les experiències prèvies, van ressaltar l'organització assembleària, la creació de grups estables a partir d'interessos dels diferents socis del projecte i la organització eminentment juvenil.

Les intervencions dels assistents, amb preguntes concretes, explicacions de les pecularitats de Molins de Rei en l'àmbit juvenil o dubtes de funcionament, van contribuïr a enriquir el debat de tal manera que van anar sorgir altres aspectes com la necessitat d'evitar la segregació de grups juvenils, d'obrir el projecte i fer-lo créixer amb nova gent, partir de la base de la participació en activitats concretes per tal d'arribar a crear vincles d'implicació en el projecte global o la necessitat de comptar amb persones no implicades en altres entitats per dedicar el màxim temps i compromís al projecte.
A més, es va debatre sobre el paper actual dels Centres Socials Okupats (que en tenim uns quants a la vila), de la relació dels joves amb l'administració (el gran debat!), de la possibilitat remota de l'existència d'un dinamitzador fix i de la necessitat de comptar amb un espai físic en forma de local, encara que en aquest últim aspecte es va valorar conjuntament la necessitat de crear el projecte inicialment i a partir d'ell, en funció de les activitats ofertes, reclamar i cercar un local propi per erigir-se en la referència de la joventut molinenca.
Finalment també es va valorar la diferència entre una coordinadora d'entitats (Com l'anterior experiència de Remolins) i un casal de joves i la importància d'iniciar el projecte amb empenta per crear un efecte crida a la resta de joves de la vila amb les activitats dutes a terme.
De la xerrada en va sortir un debat posterior en què es va planificar l'estand que tindrem a la Fira de la Candelera i la convocatòria d'una nova reunió, pel dia 20 de febrer a les 20:30 hores a la mateixa Agrupació Folklòrica, per tal de plantejar el projecte a altres persones i entitats que hi estiguin interessats i interessades.
Així doncs, tothom que hi estigui interessat que ho difongui a les seves enitats i que s'impliqui en la mesura que li sigui possible, que el projecte pinta molt bé i que de ben segur tirarà endavant amb l'esforç de tots i totes!
Roger