dilluns, 7 de gener del 2008

S'acosta la Campanya de l'Ampolla

Un cop passades les festes nadalenques, en què el consumisme continua predominant malgrat diverses campanyes de denúncia als comportaments innecessaris, arriba com cada any la Campanya de l’Ampolla a Molins de Rei.

Com bé sabreu, està organitzada per les tres associacions d’educació en el lleure de la nostra vila, l’Agrupa, el Cau i el Mib i consisteix en una acció col·lectiva amb infants, monitors i famílies per tal de recollir el major nombre possible d’ampolles de cava per les diferents cases i restaurants del poble. També es realitza a altres poblacions catalanes com Vilafranca del Penedès, Capellades o Sant Martí Sarroca.

Com que sovint es posa en dubte la necessitat de dur a terme aquesta campanya avui en dia, en què els contenidors de vidre estan plenament consolidats i la pràctica totalitat de vilatans i vilatanes en fan un ús correcte, crec que és necessari explicar els motius que porten a un bon nombre de persones a passar-se tot un matí fent aquesta recollida.

D’entrada, és convenient conèixer el projecte ecològic i de respecte al nostre entorn que suposa: Encara que reciclar el vidre habitualment és una bona mesura, la reutilització de les ampolles de cava un cop estan perfectament netejades és força més positiva, ja que es manté una qualitat del vidre que es perd progressivament amb el reciclatge i permet un consum energètic molt menor, per tal de tornar a posar un producte al mercat força arrelat a les celebracions de la societat catalana.

D’aquesta manera, des de les entitats transmetem aquests valors als infants, als joves, i, esperem aconseguir-ho, a la resta de molinencs i molinenques que vulguin participar-hi.

D’altra banda, la Campanya de l’Ampolla també té una vessant de projecte econòmic que permet al Cau, el Mib i l’Agrupa consolidar un projecte conjunt i destinar els possibles guanys (que no acostumen a ser gaire importants) a projectes interns relacionats amb la cooperació i la solidaritat.

Aquest any la campanya es durà a terme el dissabte dia 12 de gener a partir de les 9 del matí, de tal manera que espero que tothom que pugui col·laborar-hi, tingui la intenció de fer-ho en la mesura que li sigui possible. Si algú té dificultats d’horari, sempre té l’opció de passar durant aquesta setmana pel centre cívic de l’Àngel o per l’Associació de veïns del Canal on ben gustosament les guardaran.

El canvi de l’habitual diumenge a dissabte és una petita mesura per renovar el projecte i dotar-lo de l’energia necessària per tal que surti ben rodó. Els participants, a més, gaudirem d'un bon dinar tots junts quan haguem acabat la nostra tasca.


Així doncs, no llanceu les ampolles de cava, que dissabte les vindrem a buscar!


Roger