dimarts, 22 de gener del 2008

El Centre Comunitari Pont de la Cadena i el Centre Cívic de l'Àngel

El Centre Comunitari Pont de la Cadena (CCPC)es tracta, segons una definició escrita des de l'Ajuntament de Molins de Rei, "d'un equipament municipal destinat a potenciar la vida associativa i la participació vilatana: d'aquesta manera es converteix en un espai que, d'una forma estable i activa, potencia un seguit d'activitats socioculturals adreçades a les franges de població d'infants, joves i adults". Així doncs, resumint, un espai actiu que té ganes d'incidir en la vida de molts molinencs i molinenques a partir d'activitats que fomenten el teixit social i la cultura local.

Conjuntament amb el Centre Cívic de l'Àngel, "són equipaments municipals a través dels quals l'Ajuntament vol respondre a les necessitats socials, culturals i de lleure de tots el vilatans de Molins de Rei, especialment dels infants i joves de 4 a 16 anys". Així doncs aquests dos espais contemplen una voluntat educativa evident, programant un bon nombre d'activitats diàries o setmanals que perduren durant els mesos lectius.

Normalment, la programació gira al voltant de tallers de manualitats, tallers musicals, ludoteques per als infants, contes o fins i tot projeccions de cinema i cursos de gimnàstica i ball. A més a més, el CCPC afegeix el servei d'un centre obert de forma diària (17:00 a 20:00), que dóna cobertura a infants de 6 a 12 anys i les seves famílies amb necessitats socioeducatives força importants, erigint-se en una política valenta i encertada.

El Pressupost 2008 augmenta lleugerament la partida destinada a cobrir el servei del Centre Obert (L'augment és inferior al 8,02% global del pressupost), la qual cosa no és cap meravella però manté l'aposta feta des del govern. El que no entenc en cap cas és el descens pressupostari de les activitats del CCPC i del Centre Cívic de l'Àngel, tan valorades en la definició feta pel propi ajuntament.

El descens global és d'un 18,99% al Centre Cívic i d'un 21,56% al CCPC. Sempre és interessant observar l'evolució de les partides que permeten la realització de les activitats, ja que conceptes com el servei de neteja, el subministrament de garrafes d'aigua o el subministrament elèctric (En els res casos es manté o puja el pressupost), encara que siguin importants pel correcte desenvolupament de les activitats, no afecten directament a la qualitat del servei. Llavors, el panorama empitjora encara més:

Tant les activitats programades, com la seva comunicació i difusió, el monitoratge de la ludoteca dels divendres del CCPC o el material fungible per poder fer els tallers pateixen un descens pressupostari d'entre el 23,20% i el 28,83%. És a dir, perden una quarta part del pressupost actual.

La veritat és que em costa entendre aquest descens, sobretot tenint en compte que actualment els dos centres ja presenten una manca de recursos notòria per aquells que hem tingut l'ocasió de treballar-hi o fer ús de les seves instal·lacions i activitats. Una decisió, des del meu punt de vista, molt equivocada.

Roger