dilluns, 21 de gener del 2008

Biblioteca Pau Vila....ara

D’aquí un parell de dies se celebrarà a la nostra vila el Ple per aprovar els pressupostos de 2008. D’entrada, recomanaria a tothom fer-hi un cop d’ull, perquè al cap i a la fi és el document que preveu els ingressos i les despeses del municipi i on trobarem les principals inversions que s’hi faran.

En properes entrades al bloc, començant amb aquest text sobre la biblioteca, aniré tractant aquelles partides pressupostàries que considero més rellevants per a la vila, independentment de si les considero encertades o errònies.

També és important recordar que d’aquí poques setmanes sortirà a la llum el Pla d’Actuació Municipal (PAM) per aquesta legislatura, on es recullen les línies d’acció política de l’ajuntament i les accions més ressaltables i per tant, més notòries a ulls dels vilatans.

El PAM recollirà, entre moltes altres mesures, la construcció de la nova biblioteca de Molins de Rei, ubicada a la Plaça de la Llibertat i que en principi donarà alts nivells de prestació a tots els usuaris, amb l’afegit inclòs d’una sala d’auditori. El projecte, per tant, sembla força interessant i molt útil de cara a millorar les prestacions culturals de la vila.

Malgrat aquestes bones previsions, la realitat actual crea forces més problemes que crec que no es poden obviar: La biblioteca és petita, no compta amb separacions d’espais, es massifica ràpidament en època d’exàmens, compta amb un servei d’internet molt limitat i no és accessible per a persones discapacitades, per anomenar les seves mancances principals.

El personal de la biblioteca, però, té forces ganes de crear projectes per iniciar en la lectura els més petits (contacontes, concursos de dibuixos, l'hora de conte...), per als adults (tertúlies literàries, xerrades...), per difondre el seu material, per donar-se a conèixer als molinencs i molinenques, a treballar conjuntament amb projectes educatius i culturals d’altres entitats... vaja, que mostra un dinamisme molt útil i molt positiu per a la nostra vila.

Doncs tal i com deia al començar, si bé les principals inversions relacionades amb la biblioteca arribaran amb la construcció del nou edifici, he pogut observar com es redueix el pressupost d'aquest any al voltant del concepte de “biblioteca”.

Així doncs, respecte la conservació i l’adquisició de fons bibliogràfic el descens és de 3,29%, especialment en premsa i publicacions vàries, i el descens arriba al 25% en les activitats de foment de la lectura, reduint-se considerablement tant els diners destinats a la comunicació i difusió del Pla d’Animació a la Lectura com les activitats contemplades en el propi pla.

Espero que la construcció de la nova biblioteca comenci ben aviat i d’aquí pocs mesos puguem utilitzar els seus serveis amb les comoditats i infrastructures que avui en dia manquen. Però també desitjo, i sembla que això ja serà més complicat vista la davallada en inversió, que en aquest temps d’espera es faci una aposta clara per les activitats programades des de la biblioteca, un èxit des de fa anys que ajuden a millorar la vida cultural de Molins de Rei.
Roger

2 comentaris:

Anònim ha dit...

ola soc una alumna i us felizito

Anònim ha dit...

HOLA =D
SOC UNA ALUMNA I ESTIC MOLT CONTENTA PER AQUET BLOC.
MAGRADA MOLT AQUET BLOC I SEMPRA US ESCRIURE



GRASIES=D=D=D=D