dimarts, 29 de gener del 2008

Soler i Sauret

Amb l'entrada del nou any la companyia d'autobusos Soler i Sauret, establerta al Polígon del Pla de Molins de Rei va actualitzar els preus i va fer modificacions en els seus horaris habituals.
La veritat és que en aquests últims anys he sigut un usuari intermitent d'aquest transport públic, però prou actiu per detectar incompliments constants d'horaris, algunes vegades a causa de retencions, altres a causa d'obres (principalment als trams de Molins de Rei i de Sant Feliu) però sempre amb el convenciment que els horaris eren excessivament optimistes: Si de cada deu trajectes Molins de Rei - Sant Just Desvern només un complia els 15 minuts establerts, potser el problema era de previsió.

Així doncs, atent a l'actualització d'horaris vaig estar força satisfet que les noves previsions augmentessin el temps del viatge, ja que les condicions reals del servei són aquestes i no reconèixer-ho acaba creant malestar i desconfiança entre els viatgers.

Malgrat tot l'exposat, avui he tingut una anècdota interessant que confirma l'existència d'excepcions. Intentant agafar el bus de les 19:35 des la parada de Sant Just - Rambla m'he trobat amb un avançament d'horari: A les 19:30 en punt el bus sortia de la parada i, al veure'l de lluny, he intentat córrer per tal que al semàfor m'obrís les portes. Al veure'm, el conductor ha seguit les normes de l'empresa de no fer més parades de les previstes i ha seguit endavant tot i els meus gestos clarament expressius fent-li notar el seu avançament d'horari.

Com que tenia certa pressa per arribar a Molins, he baixat corrents fins a la parada Sant Just - Walden (uns 8-9 minuts cap avall) per tal d'esbrinar si hi havia algun bus que hagués de passar per allà aviat (aquesta parada té més línies que l'anterior que arriben a Molins). Des d'allà, al veure que s'acostava un tramvia en direcció cap a Sant Feliu he decidit agafar-lo per intentar atrapar l'autobus desitjant una fortuïta pèssima combinació semafòrica.

Com que he vist que l'objectiu era inabastable, he anat corrents cap a l'estació de la RENFE de la capital comarcal i un cop allà només m'he hagut d'esperar un minutet per tal que passés el tren (un cop de fortuna inesperat).

Així doncs, he arribat a la vila a les 19:55 i he decidit fer cap a la parada d'autobus de la Creu Roja on, esperant-me un altre minut, ha fet acte de presència l'autobús que havia perdut a Sant Just Desvern. Allà he pogut parlar amb el conductor, que ha al·lucinat de veure'm allà (m'ha reconegut malgrat l'incertesa inicial) i m'ha demanat disculpes assegurant-me que controla l'horari a partir de Sant Feliu perquè "sempre va tard".

Bé, l'anècdota s'acaba aquí perquè al final m'ho he pres amb força bon humor, però em queda el dubte si els conductors de Soler i Sauret són conscients de la tranquil·litat que els confereixen els nous horaris: En aquest cas, el trajecte ha passat de 15 a 25 minuts i, per tant, és innecessari aprofitar un trànsit fluïd per arribar abans a la següent parada ja que tenen temps de sobres per complir-ho.
També queda patent la idea que el servei es pot millorar: Si amb una combinació de dos transports públics diferents i un cert exercici físic s'arriba cinc minuts abans al lloc previst, algun problema hi ha.

Roger

4 comentaris:

Àlex Maymó i López ha dit...

La línia d'autobusos Soler i Sauret que va per l'autopista va força ràpid sinó hi ha embussos però la que va per l'interior tarda força estona.

Des de Molins de Rei a Francesc Macià el bus tarda 1 hora i jo en bicicleta ho he arribat a fer en 25 minuts. Això evidentment saltant-me quasi tots els semàfors (sempre amb precaució).

Molts cops fent trajectes més curts com Sant Just - Molins o Sant Feliu - Molins també es tarda menys en bicicleta que en autobús. El problema és que no existeix un carril bici que uneixi aquestes poblacions, sinó segur que molta gent l'utilitzaria!

Anònim ha dit...

En relació al transport públic d'autobusos, jo com a usuaria acostumo agafar-lo ja que des de Sant Just estem tancats a la Renfe.entre d'altres prestacions que tenen pobles de l'area metropolitana de Barcelona.

Farà un parell d'anys abans que no remodelessin la carretera de sant feliu, relament es tardava 15 minuts a fer el trajecte Sant just-Molins de rei, pero al contruir tots els passos elevats i la gran quantitat de semafors que han posat a causa també del tramvia.

aixi que amb els nous horaris, ja reflecteix que si no hi ha transit el trajecte es feia amb 20 minuts, tot i que a vegades, la gran tranquilitat dels conductors d'autobusos a fer el trajecte és pessima i van molt lents, a més si s'ajunta a fer el canvi de conductor, ja que el trajecte sant just-molins, passa pel pla i allà hi ha la cotxera del soler i sauret, i per tant has d'estar augantant la xerradeta entre els dos conductors que pot arribar a ser de més de un quart d'hora.


Per una altra banda, en relació a la creació d'un nou carril bici, aquest mes a Sant Just Desvern, s'han convocat dos plens a l'ajuntament per parlar de nous carrils bicis, i la possible conneccions entre pobles, principalment esplugues, sant just i sant joan despi. no he estat gaire informada pel que fa a que s'ha arribat, ja que a les dus sessions proposades, estava d'examens i no hi he pogut assitir.

tot i així ja deixare el link de propostes de carrils bici entre pobles. i a quin acord s'ha arribat!!

Anònim ha dit...

Molt bé roger! ja ja, no durïes tanta pressa si has tingut temps d'anar a xerrar amb el conductor de l'autobús.

Bromes a part, trobo que el servei ha millorat una mica pel que fà als horaris, però pel que fa a les tarifes ho trobo abussiu. Oblidar-te de comprar la tarjeta de deu viatges et suposa una broma de 1.80 €. Jo ho trobo desmesurat, per un viatge fins a Barcelona (però que si vas a sant just ja és massa).

El fet que el conductor no t'obrís la porta depèn molt de l'humor que porti en aquell moment. Si t'obre la porta s'arrisca a que li caigui una sanció. Però el que està clar es que un bus no pot sortir abans de l'hora prevista.

Anònim ha dit...

Carai Roger, estàs fet un esportista!!