dijous, 3 de gener del 2008

Concurs d'Assaig literari independentista

El diari digital Sa Meua ha iniciat l'any 2008 amb una proposta innovadora que cerca generar debat al voltant de l'independentisme.

Es tracta d'un concurs literari obert a qualsevol persona que vulgui aportar idees i propostes sobre diferents temàtiques que s'aniran presentant mensualment a la web del concurs. Cada mes, doncs, es recolliran els treballs presentats al voltant de la temàtica proposada(màxim 10 fulls) i un jurat reconeixerà els millors escrits, recopilant-los en un llibre al final de l'any.

El concurs, que neix amb voluntat d'esdevenir una referència en el camp teòric de l'independentisme i ésser motor de nous plantejaments que permetin avançar el conjunt dels Països Catalans cap a una nova realitat, comptarà durant el 2008 amb un jurat format per Roc Casagran, Cesk Freixas, Àxel González i en Titot.

Espero que aquesta iniciativa pugui consolidar-se i permetre un nou marc de reflexions als Països Catalans. Per fer-ho crec que necessitarà una difusió que serà difícil d'aconseguir, però que hauria de ser una prioritat per als seus promotors. De moment, el diari Directe! i el Racó Català han sumat esforços en el patrocini de la proposta, però seria bo poder arribar a diaris digitals de major ressò, per tal d'assegurar un bon nombre d'assaigs concursants i la qualitat dels escrits premiats.

També seria important aprofitar la força de la comunitat blocaire catalana, que tal i com informava l'Esther Mellado al seu bloc fa pocs dies, és la segona més activa a nivell mundial, i compta amb referències importants en l'independentisme català.

Un concurs d'aquestes característiques necessita molts suports per consolidar-se, però no dubto que ho aconseguirà. El primer tema proposat és al voltant de la territorialitat, que pot tenir uns enfocaments força diferents però amb resultats molt interessants. Us animo a tots i totes a participar-hi: d'idees i propostes no en manquen pas!

Roger