divendres, 13 de juliol del 2007

Els sous dels regidors

Com segurament ja sabeu, durant la celebració de l'últim ple municipal l'equip de govern va decidir apujar els sous dels regidors entre un 34% i un 53% (deixant de banda els casos excepcionals de pujada del 128%), ja fossin de l'equip de govern o de l'oposició, un augment des del meu punt de vista injustificable i que va comptar amb la única oposició de la CUP.

Els regidors, en tant que càrrecs públics tenen unes responsabilitats laborals majors que la resta de treballadors. Tot i això, són persones que han elegit voluntàriament treballar al servei dels vilatans i vilatanes tot dinamitzant la seva vida per tal de construir una societat justa i lliure. Crec que seria bo que no es justifiquessin els elevats sous dels regidors a partir de la seva responsabilitat amb el municipi i les persones que hi viuen, ja que han assumit aquesta responsabilitat voluntàriament.
Malgrat tot, l'aspecte que em sorprèn més d'aquesta pujada considerable és les retribucions dels partits polítics municipals. Tenint en compte que algun dels partits cobra 3000 euros mensuals, no crec que ningú s'estranyi si considero aquestes xifres totalment desproporcionades amb les necessitats reals dels partits. És probable que gran part d'aquests diners acabi contribuint a la despesa en campanya electoral de cada partit (si no, és difícil entendre com es poden dur a terme campanyes electorals amb les despeses -ocultes- dels partits polítics locals).
Seria interessant un exercici de transparència financera de tots els partits. D'aquí un any podríem considerar si els diners rebuts són necessaris, si estan ben gestionats o si bé acaben repercutint en l'excessiva despesa propagandística dels partits polítics. Des de la CUP ho intentarem fer.
Si algú no coneix en profunditat els augments de sous que són el principal motiu de l'article, només cal que faci un cop d'ull per la vila als cartells penjats per la CUP o que entri a la web: http://molins.cup.cat/, on podrà constatar els augments detalladament.
També us podeu animar a contestar l'enquesta que he penjat. Podeu respondre més d'una de les afirmacions plantejades i, si trobeu a faltar una altra opinió, la podeu deixar en forma de comentari en aquest escrit!
Roger

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ai, Rogeret, Rogeret! Això de substituir Can Malabarista per aquest blog no m'acaba d'agradar... Com carai reconeixeré a la gent de la teva classe, ara!? Aix... En fi noi, ja aniré passant, val? Però posa força fotos!!!! Vagi béééé!

Anònim ha dit...

Parlant dels sous dels regidors i de la falta d'ètica i moral d'alguns d'ells:

La cateura i el franch estan "liats" i han possat "cuernos" a les seves parelles durant temps.
Ara ja han fet publica la seva relació perque les parelles respectives se n'han enterat.
Deslleals amb la parella, deslleals amb el poble?.
Sumant els dos sous podran fer grans coses.
Poder posaran una sucursal a Marbella...
I semblaven bons nois...