dilluns, 23 de febrer del 2009

Assemblea Oberta: Un punt de partida

Ahir a la tarda va tenir lloc l'assemblea oberta de la Candidatura d'Unitat Popular a Molins de Rei, que vam convocar en el marc de la celebració dels 2 anys de la CUP a la nostra vila. Durant aquest temps crec que hem superat dues etapes, una primera de formulació del projecte i d'actuació constant per la campanya electoral i les eleccions de 2007, i una etapa posterior d'aprenentatge del funcionament ordinari de l'Ajuntament, seguint la seva lògica i el seu ritme per entendre correctament el procés de presa de decisions polítiques a Molins de Rei.

Ara és un bon moment per iniciar una tercera etapa, en què hem d'aprofitar l'experiència acumulada d'aquests dos anys d'existència institucional per crear les nostres pròpies dinàmiques de treball i demostrar que en la nostra manera de fer política som una veu clarament propositiva i lògicament crítica.

Per aquests motius l'assemblea oberta d'ahir la vam enfocar a partir de tres eixos bàsics de treball (l'habitatge, la memòria històrica i la participació) que es transformaran en campanyes visibles al carrer i a l'Ajuntament en els propers mesos. El debat va ser molt productiu i les propostes inicials de treball fetes pels responsables de les comissions van rebre aportacions molt interessants per part de tots els assistents a l'assemblea. De fet, crec que van sortir algunes propostes realment bones que espero que es puguin tirar endavant amb el suport de totes les persones que així ho creguin, independentment de la seva implicació a la CUP.

Com a principals conclusions d'ahir, ens toca intentar motivar i mobilitzar els molinencs i molinenques en les 3 campanyes des del seu inici. Ja tenim els nuclis de les 3 comissions en marxa i qui s'hi vulgui apuntar només ha de fer-nos-ho saber. En aquests casos, com més serem, més feina farem! També és un bon moment per anar a parlar amb associacions que encara no coneixem directament per debatre propostes i idees, i una oportunitat per donar-nos a conéixer als sectors generacionals amb què no hem tingut prou relacions fins ara.

D'altra banda, uns dies abans de l'assemblea oberta, el govern municipal va avisar que no hi hauria Ple el mes de febrer per "manca de punts" a tractar. És a dir, que en lloc de posar en marxa plans que esperen al calaix des de fa mesos (Pla de mobilitat o de participació) o avançar feina en altres aspectes (pressupost pel 2009, per quan?), diuen que no hi ha suficients temes per fer el ple. En tot cas, des del meu punt de vista, hi ha una manca de previsió de treball per fer aquest ple.

En qualsevol cas, qui vulgui conéixer les propostes de les tres comissions constituïdes i aportar-hi el seu granet de sorra pot venir el proper diumenge 15 de març a la Calçotada de celebració dels 2 anys de la CUP a Molins de Rei, on us les explicarem, a més a més d'explicar-vos què més hem fet i farem a la Candidatura d'Unitat Popular de la nostra vila.

Fins llavors!

Roger