dijous, 23 de febrer del 2012

La dignitat de ser rebels

La persistència dels estudiants de València en una mobilització justa i pacífica és exemplar.La convicció dels treballadors de TMB en la defensa dels seus drets és contagiosa. Són dues mostres de la dignitat del nostre país.

Aquí teniu l'editorial d'aquest dimecres a l'Altraveu. Una editorial que parla de la dignitat:






També us deixo l'enllaç a l'entrevista a l'Andreu Ginés, historiador i membre de l'Accent, el Periòdic Popular dels Països Catalans. Hem parlat amb ell per conèixer la cronologia de les mobilitzacions a València, per copsar les seves sensacions i per entendre la tasca de l'Accent. Molt recomanable:


Si algú no té prou temps per a escoltar les seves paraules, us destaco un parell d'idees que m'han agradat especialment.

1) L'Accent ha fet una cobertura excel·lent de les mobilitzacions aquests darrers dies i l'Andreu Ginés reconeix que tenen un avantatge respecte la resta de mitjans: "nosaltres formem part de les històries que estem contant". 

2) L'Andreu considera que les protestes d'aquests dies poden significar "un canvi important en la mentalitat dels valencians, per acabar amb la resignació i el derrotisme que carreguen des de fa anys". 

Tan de bo sigui així i que el Lluís Vives es converteixi en l'espurna de la dignitat. El sud s'ho mereix i el país ho necessita.