diumenge, 21 d’octubre del 2007

Comerç Just i Creu Roja

El passat dissabte dia 20 d'octubre va ser un dia d'esplai especial amb dues activitats programades per dues associacions de la vila que fan una feina molt important: Comerç Just i la Creu Roja.

El comerç just va celebrar la seva festa anual amb una representació teatral (en aquest cas del grup de Veterinaris sense Fronteres) a la Joventut Catòlica, en una obra pensada per tal que els infants gaudeixin i reflexionin al mateix temps sobre la realitat mundial, amb especial èmfasi en les relacions entre el Nord-Sud, les desigualtats que suposen i amb una visió certament optimista sobre com resoldre el problema.

L'obra agradà molt als infants i als monitors que la veieren i crec que és una forma encertada de plantejar als infants problemes que són molt complexes. L'acte conclogué amb un regal per als assistents (un titella més petit que els que representaven l'obra) i un bon berenar preparat per les joves col·laboradores del Comerç Just.

D'altra banda i paral·lelament, al pati de l'Escola Alfons XIII, la Creu Roja va dur a terme un seguit d'activitats per donar-se a conèixer entre els molinencs de totes les edats. Els joves de l'esplai i els seus monitors vam rebre una petita introducció als primers auxilis, amb dos tallers pensats per nois i noies de 12 a 16 anys i per a joves de més de 16 anys.

Vaig poder combinar els dos tallers i em van semblar força interessants; encara que la impressió inicial és que no podràs recordar tot el que t'expliquen, et queda una base amb les coses que es van repetint al llarg de l'explicació i que per tant són més importants: Si abans dubtaves sobre la conveniència d'actuar d'una forma o altra, ara ho tens assumit i comences a dubtar sobre coses molt menys importants.

Després d'aquests tallers i una breu visita a l'ambulància per detectar tots els elements que té, la Creu Roja va prosseguir les seves activitats amb un berenar deliciós i un ball per la gent gran.

Considero que des de l'Esplai és molt positiu poder gaudir d'activitats organitzades per altres col·lectius de la vila quan t'aporten uns factors educatius que complementen perfectament el projecte de l'Esplai. Moltes felicitats a Comerç Just i a la Creu Roja i animar-les a continuar realitzant i difonent la seva important tasca.

Roger

1 comentari:

Anònim ha dit...

Com a monitor assistent a l'obra, dir que jo m'ho vaig passar molt bé. L'obra va ser molt interesant i explicava de forma planera i a l'abast dels nens i nenes que la miraven. Salutacions.