dijous, 25 d’octubre del 2007

Joves I

A principis d'octubre vam celebrar l'inici de l'Esplai, un cop passada la Festa Major, tot fent una bona festa pels carrers del centre vila. A punt d'acabar el mes és bon moment per presentar-vos les propostes que hem preparat pel curs 2007-08.

Aquest any formo part de l'equip de monitors de Joves I, juntament amb el Pere i la Sandra. Els joves que portem tenen entre 13 i 15 anys i els conec força bé ja que els vaig portar l'any passat i es manté el mateix bloc de nois i noies.

L'equip de monitors hem decidit començar a treballar diferents projectes de conscienciació (principalment a partir del medi ambient i l'ecologisme, però també amb pinzellades d'introducció a casos de conflicte social) i el projecte "Esports d'aventura" que ens permetrà seguir un fil comú al llarg del curs i que ens servirà per conèixer la natura i l'entorn natural més proper (Collserola, les valls del Llobregat, els Pirineus) des d'un punt de vista diferent, amb oportunitat a experimentar noves sensacions i a descobrir parts esplèndides del nostre territori, a més a més dels nous coneixements que suposen els esports d'aventura i del hàbits físics saludables que impliquen.

La motivació dels joves ha sigut molt bona i crec que serà un any on el grup creixerà col·lectivament i individualment. Les nostres propostes les estendrem a tot aquell que en vulgui formar-ne part i que formi part del grup d'edat mencionat, per tal d'obrir el grup a nous punts de vista i amb l'objectiu que altres nois i noies puguin gaudir de les nostres activitats.

En aquest sentit, també cal dir que ben aviat obrirem un bloc de la secció a internet, que ens servirà com a referència al llarg del curs, per donar-nos a conèixer, per valorar les activitats, per realitzar propostes i per evitar l'habitual relació amb l'esplai "de dissabte a dissabte", de tal manera que la implicació, si es vol, podrà ser constant.

En el meu quart any com a monitor, la il·lusió per tirar endavant tots aquests projectes és immensa i crec que serà una bona oportunitat tan pels joves com per nosaltres per passar-nos-ho molt bé i per possibilitar un espai de pensament crític envers els fenòmens i conflictes de la nostra societat.

Roger