dilluns, 19 de novembre del 2007

Sector Baix Llobregat

A principis d’any, entre el gener i el març, l’equip de monitors i monitores de l’Esplai l’Agrupa vam concretar (després d’unes quantes reunions) l’entrada a Esplac i la corresponent sortida de Movibaix.

Els motius d’aquest canvi es resumirien en la manca de relació, d’implicació i de motivació que teníem amb el Moviment d’Esplais del Baix Llobregat. A més a més, alguns aspectes del seu funcionament no concordaven amb la nostra manera d’entendre el procés educatiu d’esplai, com podria ser la professionalització del voluntariat, els esplais diaris o el funcionament jeràrquic intocable de l’estructura piramidal del moviment.

El canvi, després de molts anys de progressiu allunyament, va tenir algunes complicacions però també un plantejament interessant d’implicació en els canals de participació que ofereix Esplac. Després d’aquests primers mesos (més d’un any si tenim en compte l’inici de la participació no oficial a Esplac), hem pogut anar coneixent l’organització i el seu funcionament i, com a valoració inicial, he de dir que n’estem força contents. També ens ha permès conèixer altres realitats d’arreu de Catalunya i relacionar-nos amb el conjunt del Moviment Laic i Progressista (MLP), del qual ja en parlaré un altre dia.

Aquest cap de setmana vam gaudir de la Segona Trobada de monitors i monitores del Sector Baix Llobregat (Esplac s’organitza en diferents sectors en funció del territori), que encara està en procés de formació i consolidació. Ens vam reunir a Can Santoi, a la Rierada, i van participar 6 esplais (Vol i Vol de Cornellà, Asdivi de Viladecans, Guspira de Martorell, l’Agrupa de Molins, el Jump de Cornellà i el Sant Feliu) dels 11 que té el sector. És un grau de participació molt millorable, però en una tendència creixent que ens fa ser optimistes de cara a la interrelació de tots plegats.

Malgrat el fred notable, arribant als 4,4 graus negatius de matinada, vam gaudir de dues formacions a escollir segons els interessos de cada persona, d’una introducció a la celebració del Monifesta’t (També tindrà referències al meu bloc més endavant) i d’un joc de rol nocturn força encertat. També, és clar, vam fer festa i vam dormir més aviat poc tot fent xarxa entre nosaltres.

En el meu cas només vaig poder participar a una de les dues formacions, sobre les activitats de por als infants i joves, i al joc de rol nocturn, ja que mentre es feia la formació de dissabte a la tarda la secció de Joves I estàvem escalant a Barcelona en una experiència molt positiva, i diumenge tenia massa feina per continuar a la casa de colònies fins ben entrada la tarda.

Després d’aquest cap de setmana s’acosten uns mesos de feina important pel sector que espero que serveixin per acabar de consolidar-lo i permetre crear l’estructura d’Equip General de Sector que necessitem per tal de coordinar-nos millor i organitzar aquelles activitats conjuntes que entre tots creiem necessàries pel bon funcionament de cada un dels esplais.
Roger

1 comentari:

Anònim ha dit...

Us animo a continuar endavant. Ja ens veurem pel monifesta't