dilluns, 9 de juny del 2008

Revetlla Popular de Sant Joan!

La celebració de Sant Joan és una de les festes nacionals que mantenen una estima i un respecte vers la tradició, la qual cosa la converteix en una festa entranyable i desitjada. A Molins de Rei, després d'uns anys de revetlles diverses organitzades per la gent de l'Ateneu Mulei o pels Amics del Camell i més enllà de les revetlles dels barris, aquest any tindrà lloc un nou impuls a la consolidació de la Revetlla com a espai de trobada festiva.

Des del Casal Autogestionat de Joves hem decidit organitzar una Revetlla Popular de Sant Joan, oberta a gent de totes les edats i que esperem que sigui el punt de partida de cara a una consolidació de la celebració en els propers anys. Una de les característiques a destacar és la coordinació de la revetlla amb els actes de l'arribada de la Flama del Canigó, amb certa solvència i força esperats. Per tant, no crec que sigui un bolet sorgit del no res, sinó una iniciativa que pretén complementar els actes que es fan al centre vila i aportar elements innovadors a la festa.

Hem previst un seguit d'actes a la Plaça de l'Església, que començaran amb un sopar popular (els tiquets els podeu comprar a la llibreria Barba, a l'Estanc Margarit i al Comerç Just a partir de demà), un quinto (una rifa popular a mode de bingo en què sortejarem productes de comerços locals que han volgut col·laborar amb nosaltres), danses tradicionals al voltant de la foguera i música ballable i festiva.

A més a més, acompanyarem els actes amb una petita exposició de les activitats dels casals de joves de Catalunya, fent una barra pel concert, una zona de petards, amb el ball del Gall de Molins de Rei i amb alguna activitat sorpresa que esperem que agradi a tots els assistents.

Crec que pot sortir una revetlla molt maca malgrat el factor innegable de la novetat. Tot depèn, a més a més de l'organització, de les complicitats amb la resta del teixit associatiu local i de la predisposició de tots vosaltres a participar-hi, així que animeu-vos a venir i gaudirem d'una revetlla popular de Sant Joan festiva i tradicional!

Roger