divendres, 11 de gener del 2008

Programació cultural de la Fira

L'Ajuntament de Molins de Rei ha difòs la programació cultural que hi haurà durant la Fira de la Candelera en la seva edició de 2008.
Com és habitual, l'oferta és diversa però no gaire extensa:

- Teatre amb "Cartes d'una desconeguda", una obra força interessant que vaig tenir l'oportunitat de veure a Barcelona i que reuneix actrius "televisives" que demostren la seva vàlua.

- Gospel amb un experiment a l'escenari, al combinar els habituals ritmes i sons propis del Gospel amb la presència de la Big Mama, habitual en el món del blues.

- Espectacle de varietats "Revista", amb la gent de "El Molino".

- Concert d'"Àfrica Ivori", que s'emmarca dins el cicle Contrabaix

Els preus de les entrades seran de 15 euros, 8 euros, 9 euros i 8 euros, si es compren anticipadament. Això sí, si es pretén assistir a dos dels actes previstos es fa un descompte al voltant dels 6 euros cada entrada i si s'assisteix en grups de 10 persones o més també es gaudeix d'aquest preu.

Per tant, tots els actes culturals considerats com a tals per l'ajuntament són de pagament amb un preu mínim, si estàs atent a l'oferta i als descomptes, de 6 euros.

Partint d'aquesta programació, m'agradaria qüestionar la quantitat d'actes proposats: No són suficients tenint en compte la importància de la Fira de la Candelera a Molins de Rei, considerada Fira Tradicional d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.

S'hauria d'aprofitar el ressò i el dinamisme que comporta l'arribada del primer cap de setmana de febrer i aconseguir traslladar-lo a la vida cultural, apostant per actes de qualitat i en modalitats artístiques diverses (Tenint en compte espectacles al carrer, danses, circ, concerts, cinema...).

De fet, em preocupa que la programació cultural de la Fira de la Candelera proposi 2 dels 4 actes, els més rellevants segons el seu parer, fora de les dates oficials de la Fira. És bo que es vulgui estendre més enllà del primer cap de setmana de febrer, però sempre i quan es consideri com a cap de setmana "fort" el de la pròpia fira.

Els molinencs i molinenques, però, tenim la sort de comptar amb algunes entitats que aconsegueixen deixar de banda la minsa programació cultural de l'Ajutament de la vila tot realitzant i duent a terme les seves pròpies propostes en el marc de la celebració.
Especialment, m'agradaria ressaltar l'èxit del Racó català organitzat per la CAL any rere any al Racó dels Gegants Vells, que s'omple de vilatans i visitants per gaudir de les propostes de la música tradicional catalana malgrat no comptar amb el suport de l'equip de govern.

L'Ajuntament faria bé de tenir-los en compte en la seva programació cultural, perquè al cap i a la fi la cultura creada des del teixit associatiu de la vila és la més propera i participativa.

Roger

2 comentaris:

tazthor ha dit...

A La fira de La Candelera no li importen les entitats, sinò perquè ens deixa apartats de l'ambient i a més ens posa traves davant de la porta com l'escenari d'actes?

No hi va ningú a la carpa d'entitats perquè està amagada i això perjudica molt a les entitats del poble.

Anònim ha dit...

Ja és trist que la pròpia notícia de l'Ajuntament no tingui en compte TOTA la programació cultural de la Fira. A part del Racó català que si que compta amb el mínim suport de l'Ajuntament, que sembla que li fa més nosa que servei, hi ha les actuacions a l'escenari de la Fira d'entitats, per exemple.

Només fan difusió dels actes directament organitzats per l'Ajuntament o per Contrabaix (?), i així segurament es podrà veure també a les pancartes que editin, com passa any rere any.

Del fet que la meitat dels seus actes es facin fora del cap de setmana de Fira, ja em sembla bé doncs la Fira ja són uns dies prou atapeïts i estendre les festes per endavant i endarrere em sembla bé (un model que s'hauria d'aplicar més i millor per Festa Major). El què és lleig és que es programi pel dissabte un concert quan és el mateix dia que el Racó català molt més previ en el temps, i sobretot que hi hagi tanta diferència en el tracte per part de l'Ajuntament en l'un i l'altre en temes econòmics, de difusió, suport, etc...

L'Ajuntament es vanta del teixit social de la vila, però només hi dóna suport quan li interessa i segons la pressió que faci cadascú i no pas amb criteris d'igualtat i promoció...