dilluns, 21 d’abril del 2008

Campanya pel Dret a l'Avortament

D'aquí dos dies els molinencs i molinenques sortirem al carrer per celebrar la diada de Sant Jordi, atents a les roses i cercant aquelles novetats editorials o aquells llibres difícils de trobar en un altre dia de l'any.

A Molins de Rei, com és habitual, se celebrarà la diada de forma majoritària a la Plaça de la Creu i el Carrer Major peatonal, comptant amb parades molt diverses i essent ja la XXIII Fira del llibre en Català. Aquesta fira, a més a més de comptar amb la presència de les llibreries locals, rep el suport de moltes entitats que hi participen i realitza propostes tan interessants i diverses com un punt d'intercanvi de llibres, una ballada de sardanes o una exhibició de l'esbart dansaire de la nostra vila.

Com a novetats, trobem la primera marató de poesia de Molins de Rei, que se celebrarà al matí i a la tarda davant la ferreteria Rovtor, o la presència del grup de dones de Molins de Rei que s'han afegit a la campanya "Les dones parim, les dones decidim. Jo també he avortat!", que estaran repartint informació i demanant adhesions davant de Ka la Banya.

Aquesta campanya recull el suport a aquelles dones encausades per haver avortat a causa de la denúncia presentada per l'associació E-Cristians i per Pro-Vida, i demana un canvi en la legislació que permeti l'avortament lliure, com ja es demanava en manifestacions multitudinàries durant la transició.

És al·lucinant com en certs aspectes la legislació s'encalla i afavoreix un posicionament conservador minoritari, en contraposició clara amb uns moviments socials potents que basen el seu missatge en una millora tan individual com col·lectiva. El cas de l'avortament, amb una lluita que fa més de 30 anys que dura, és un exemple rotund de les mancances del codi penal actual.

De fet, el proper dissabte 170 dones estan cridades a declarar als jutjats de Tarragona per haver-se autoinculpat en la campanya i ja s'ha convocat una manifestació des de la campanya pel dret a l'avortament, amb un centenar d'entitats que hi donen suport, per tal de denunciar l'absurditat que representa aquest judici. Em recorda les manifestacions i inculpacions de la crema de fotografies del rei, on els jutges també van decidir erigir-se en protagonistes del cas i van perseguir les inculpacions en senyal de suport.

En qualsevol cas, espero que aquest dimecres aquest col·lectiu rebi el suport dels molinencs i molinenques per poder seguir lluitant per un dret tan elemental com el dret al propi cos.

Roger