dilluns, 14 d’abril del 2008

Collserola, Parc Natural de Veritat

Aquest diumenge prop de 70 molinencs i molinenques vam participar a la Marxa Popular en defensa de Collserola, iniciant la caminada a la Plaça Mireia d'Esplugues de Llobregat i després que la majoria arribessin amb un autocar ple a vessar des de Molins de Rei.

La caminada, sense presentar massa dificultats en el seu recorregut, va ser un bon motiu per conèixer una part de la serra relativament poc propera, per compartir vivències i problemàtiques relacionades amb Collserola amb companys d'altres municipis i territoris (Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, la gent del Vallès) i per mostrar la força i determinació d'un bon nombre de persones aplegades a la plaça del Tibidabo.

Un cop allà, i després d'algunes dificultats amb la penjada de pancartes des de la plaça d'entrada al temple del Tibidabo (Per cert, com és que perdura el nom de "Templo Expiatorio de España"?), vam poder escoltar el manifest de la Plataforma Cívica en Defensa de Collserola i assistir a una representació teatral força divertida en què el llop de l'administració volia retallar Collserola per la meitat. Llàstima que en ambdós casos va fallar el so, ofuscat per la megafonia del parc d'atraccions del Tibidabo.

El més interessant de la trobada des del meu punt de vista va ser adonar-se de la quantitat d'associacions i entitats que lluiten per la defensa del territori de forma local, a causa de la multitud de conflictes oberts existents actualment a la serra de Collserola (A destacar les pancartes al voltant de les alzines centenàries del Parc del Tibidabo i els estandards en contra del faraònic Pla Caufec).

També és destacable el component intergeneracional de la marxa, amb persones de totes les edats que comparteixen l'estima pel seu entorn natural més proper i una preocupació evident pel poc interès de les administracions en preservar la serra.

A veure si entre tots i totes fem prou pressió per aconseguir que Collserola sigui un Parc Natural de veritat ben aviat. Perquè en aquest cas, la no acció es converteix en una nova agressió.

Roger