dissabte, 26 d’abril del 2008

Viu el Lleure!

"Viu el Lleure!" és el nom del projecte que les entitats de lleure educatiu i l'Ajuntament han començat a impulsar amb l'objectiu de cercar recursos i difondre la tasca dels esplais i el cau de la nostra vila.

Avui dissabte 26 hem dut a terme una jornada de treball matinal per detectar les mancances del col·lectiu, plantejar noves idees i calendaritzar les actuacions del projecte fins el 2009. Tot i que la reunió ha tingut una fluixa assistència de monitors i caps, ha estat molt productiva i ja han sorgit línies de treball de cara al proper curs escolar. Queda pendent també una xerrada inicial al voltant del futur de l'educació no formal que s'ha hagut d'aplaçar a darrera hora.

Les mancances que presentem les entitats de lleure educatiu de Molins de Rei estan relacionades amb la infrastructura (local, sales o recursos tècnics diversos com equips de so, projectors, ordinadors...), amb la difusió de la nostra tasca i també respecte la coordinació.

En el camp de la difusió hem decidit començar a treballar amb les escoles de forma més directa (ja sigui a través de claustres com amb les AMPAs) i iniciar un projecte de revista d'entitats de lleure de la vila, que sigui un punt de trobada per a tots nosaltres i un element clar de presentació a aquells i aquelles molinenques que encara no ens coneixen.

De cara als propers mesos el projecte comportarà tríptics de presentació i informació de les activitats d'estiu des del propi ajuntament. Al mes de setembre, en vistes a la Festa Major, estem preparant una possible cercavila a expenses d'encabir-la en l'atapeïda agenda d'actes de Sant Miquel.

Espero que tot aquest treball i el projecte siguin útils per consolidar l'educació no formal i dotar-la de la importància que es mereix avui en dia. També, a nivell d'entitats, per conformar la tan desitjada coordinadora d'entitats en el lleure educatiu.

Roger