dilluns, 26 de maig del 2008

Avortament d'iniciatives per via judicial

Fa un mes i uns quants dies la campanya pel dret a l’avortament va rebre el suport de molts molinencs i molinenques a través de la recollida de firmes que es va fer el dia de Sant Jordi a la Plaça de la Creu en el marc de la Fira del Llibre en Català. De fet, bona part dels signants decidiren autoinculpar-se al voltant de l’avortament, independentment de la seva condició sexual.

Així, el dissabte següent 5 dones de la nostra vila anaren a Tarragona per participar en la manifestació pel dret a l’avortament i com a mostra de suport a les 170 dones tarragonines citades a declarar. Aquestes 5 vilatanes van estar acompanyades per les més de 70 autoinculpacions provinents de Molins de Rei que lluïen amb llum pròpia dins la recollida nacional de 400 firmes en el mateix sentit.

Però tota acció té les seves conseqüències quan es qüestiona la legalitat existent, i algunes de les molinenques inculpades en la campanya per l’avortament lliure i gratuït han rebut citacions per anar a declarar als jutjats de Molins de Rei i de Sant Feliu de Llobregat en els propers dies. D’aquesta manera, podríem considerar que prossegueix la campanya judicial contra el dret a decidir sobre el propi cos al mateix temps que el codi penal continua inalterable i sota uns criteris arcaics i poc tolerants envers els drets humans.

El grup de dones de la nostra vila adherides a la campanya pel dret a l’avortament han decidit convocar, en senyal de solidaritat amb les molinenques citades a declarar i en senyal de protesta per la legislació actual, una concentració aquest dimecres dia 28 de maig a les 9 del matí davant l’edifici del Jutjat de Pau de Molins de Rei, ubicat com bé sabreu al número 21 de l’avinguda de València.

Aquesta concentració també té lloc per la consciència que les llibertats s’aconsegueixen a partir de la mobilització, la pressió i el compromís amb els propis ideals, com bé demostren alguns dels principals canvis socials reconeguts per l’Estat en els últims temps, que han tingut al darrere el lideratge i la constància dels moviments socials.

És aquest treball diari i incansable el que ha permès a la resta de la població entendre i compartir la necessitat d’avançar cap a un model de convivència més obert i respectuós. I també és aquesta lluita persistent la que portarà al grup de dones de la nostra vila, i les seves companyes catalanes, a veure recollides les seves demandes al codi penal en un futur, esperem, ben proper.

Roger

1 comentari:

Anònim ha dit...

Vaig aprendre molt