dilluns, 19 de maig del 2008

Endavant i el cicle aigua - terra - aire

A la nostra vila, i també al conjunt del país, estem vivint un mes de maig força plujós, la qual cosa hauria de resoldre la crisi incomprensible viscuda al voltant de l'aigua. Però tal i com diu la dita, no plou mai a gust de tothom, i els últims ruixats han comportat la suspensió - o l’ajornament en el millor dels casos - d’uns quants actes a Molins de Rei. Hem de tenir en compte que aquesta època de l’any és la preferida per la majoria de les entitats i col·lectius per tal de realitzar actes al carrer.

Una d’aquestes associacions, el col·lectiu independentista Endavant, ha programat un cicle d’activitats que es realitzaran en espais coberts, i per tant, sense patir les possibles inclemències del temps. Aquest cicle, precisament, versarà al voltant de la situació dels elements naturals a la nostra terra i crec que ajudarà a reflexionar sobre algunes pràctiques habituals en el nostre entorn més proper.

D’entrada, aquest dimecres dia 21, la Plataforma en Defensa de l’Ebre farà una xerrada a l’Ateneu Mulei a les 20:00 del vespre per tal de donar la seva visió sobre el conflicte obert de l’aigua. Espero que a través de la proximitat i l’experiència directa ajudi als molinencs i molinenques a postular-se en contra dels transvasaments projectats per les diferents administracions a Catalunya.

El dissabte, en el marc del quart aniversari de Ka la Banya, es tractarà el problema dels transgènics, a partir d’una obra de teatre per a totes les edats i una xerrada del col·lectiu “Som lo que sembrem” juntament amb un pagès de la nostra vila. En aquest cas n’estic convençut que ajudarà a difondre entre les persones assistents les particularitats del cultiu de transgènics i els seus efectes negatius.

Finalment, dijous que ve, al local de la CUP, es completarà el cicle amb una xerrada de la Plataforma Aire Net de Sant Feliu de Llobregat, la Plataforma Contra la incineració de residus de Sant Vicenç dels Horts i el CEPA al voltant de la contaminació de l’aire i les conseqüències que comporta per la salut.


Sens dubte, una bona iniciativa d’Endavant que focalitza el debat al voltant de la necessitat de conservar el nostre entorn, d'entendre'l i de respectar-lo, un plantejament que sovint es fa notar per la seva absència al nostre país.

Roger

1 comentari:

Anònim ha dit...

està molt be que el poble prengui la iniciativa d'ensenyar a la gent, i fer una mica d'educació, si es por dir aixi, educació ambiental. perquè la gent xerra molt del que sent a les noticies o el que diuen els politics que moltes vegades s'equivoquen.. no sempre, però a vegades si.

i està bé que es vulguin fer totes aquestes xerrades per informar, perquè es bàsic. però despres d'estar tant de temps lluitant per coses que s'han fet sempre i ara, d'un dia per l'altre la gent vol la solució.. no és possible.

si es vol aire net, però i que en fem dels residus? perquè val incinerar és dolent pels tòxics volàtils que hi puguin sortir, però si van directament a l'abocador ocupen més espai, i despres restaurar la zona de l'abocador que s'ha fet, tampoc es barat i no es torna com estava l'escosistema abans. i sempre es torna al mateix és un peix que es menja la cua que cada vegada és més gran. són molts anys que la societat humana ha anat tirant cap aquest sistema de vida, i si ara es pot fer alguna cosa hauria de ser de caire mundial... i si es pot lluitar.. però això crec que jo no ho viure. que intentare fer coses perquè la situació no empitjori, perè entre tots és més fàcil. així que.. que corri la veu!