dimarts, 27 de maig del 2008

1 any a l'Ajuntament

El diumenge 27 de maig de 2007 tingueren lloc les eleccions municipals a Catalunya. A Molins de Rei, aquesta va ser la data d'entrada de la Candidatura d'Unitat Popular a l'Ajuntament de la nostra vila, rebent el suport de 539 molinencs i molinenques (5'24% dels vots), i per tant, el principi del treball institucional del nostre col·lectiu.

Durant aquest any, hem començat a conèixer el funcionament de l'ajuntament: de les comissions informatives, àrees, juntes de portaveus, consells, plens, reunions... la veritat és que hi ha aspectes de la vida institucional diària que són complicats per tal de fer un seguiment complet, però tenint en compte el nostre grau d'inexperiència institucional evident, crec que estem duent a terme una oposició digna i constructiva.

Encara que l'esforç institucional ens ha dificultat una visió més general de la nostra tasca en certs moments, també hem estat treballant més enllà del nostre espai a l'Ajuntament, donant suport als moviments socials i denunciant aquelles situacions i decisions que ens semblen impròpies del model de vila que volem.

Segurament, una de les accions més comentades i ben valorades ha estat la posada en marxa del certament Millorem Molins i la pàgina web del mateix nom en què tothom pot proposar idees i exposar queixes al voltant de la situació de la nostra vila. Avui mateix, a les 20:00, farem l'entrega dels dos premis que atorga el certamen aquest any i que esperem que contribueixin de forma positiva a animar el teixit associatiu de Molins de Rei i incentivar les seves propostes.

En els propers mesos, tenim pendent el debat al voltant del reglament de participació, de la creació del Consell de Vila (l'òrgan participatiu institucional), del Pla Director del Centre Vila o del Pla de Mobilitat, així com el seguiment de les propostes realitzades a l'equip de govern sobre Habitatge, educació o energies renovables en el marc de les reunions del Pla d'Actuació Municipal. També seria convenient portar al centre de l'agenda política aquells temes que considerem prioritaris pel futur de la nostra vila, essent aquest un dels reptes més importants a treballar en els propers mesos.

Tots aquells i aquelles que creieu que podeu col·laborar en la nostra manera de fer política, aportant nous plantejaments, propostes i elements al debat, com sempre, sereu molt benviguts. L'avanç de la nostra vila passa per la participació de tots i totes, ja sigui en associacions i col·lectius, com en partits polítics. Al cap i a la fi, tots som voluntaris per la transformació social i l'alliberament nacional.

Roger

2 comentaris:

Victor Salinas ha dit...

Felicitats!

P.d. Pastanaga hiperbòlica actualitzada.

Anònim ha dit...

ja fa un any que vaig fer de presidenta, que estava d'examens i que vaig suspendre l'examen que tenia just acabant les eleccions!! i ja hi tornem a ser!!

moltes felicitats per la CUP i per tot el que està fent a Molins!! un grup que si més no, es veu que li interessa moltissim molins de rei! i és que s'ha de començar per la base local i anar pujant! i si no ho fan els del mateix poble... qui ho fara?

endavant!!