dimarts, 11 de setembre del 2007

11 de setembre

Bona diada a tothom!
Avui és dia de lluita, per reivindicar les llibertats del poble català. Seria bo que el teixit associatiu i els poders polítics s'unissin d'una vegada per totes en la contundent exigència del dret d'autodeterminació dels Països Catalans. Després, ja es veuria si el poble ho vol o no i podríem debatre els motius pels quals pogués sortir un o altre resultat. De moment, però, plantejar això és política-ficció, ja que a Catalunya hi ha ben poca gent que exigeixi el dret d'autodeterminació (i els que ho fan, segurament amb poca força). M'agradaria que el PSC, CiU o IC-V justifiquessin la seva manca de posicionament rotund en aquest aspecte...justificació que crec que seria senzilla de rebatre des d'arguments lògics: un poble té el dret de decidir per ell mateix el seu futur.

Per sort, hi ha indrets on les coses evolucionen millor. A Escòcia, Alex Salmond (Primer ministre) i el seu partit SNP convocaran en els propers anys un referèndum per decidir si volen seguir formant part del Regne Unit. Com és lògic, són els escocesos i les escoceses qui decidiran el seu futur.

Crec que és bo que el procés es lideri des del principal partit del govern. Però cal tenir en compte que prèviament hi ha hagut una forta pressió popular per exigir aquest dret, de manera que aquí no ens podem quedar amb els braços plegats i seguir amb la cançoneta que són els polítics els que no fan res.

El teixit associatiu i els moviments socials i populars han de saber unir esforços i convertir-se en un sol clam a favor del dret d'autodeterminació del poble català. És per això que demano a tothom l'adhesió a la campanya decideixo decidir, formada per més de 700 entitats i que reclama el dret d'autodeterminació.

I us deixo aquí un cant d'esperança de Raimon:

"no em trobe sol, company, no et trobes sol
i en som molts més dels que ells volen i diuen."

Bona diada de lluita per tothom!

Roger

2 comentaris:

Aina CR ha dit...

Bund! Per fi em va internet!!! Ja tenim les fotos del Pedra! Moltes gràcies per la info de la Diada, llàstima que no hi fos... però l'estelada va onejar en una finestra belga! ;) Continua informant-me!

Mua!

Aina

Àlex Maymó i López ha dit...

Escòcia pot ser que aconsegueixin la independència més per voluntat dels anglesos que per voluntat pròpia fins i tot.

Hi ha enquestes que diuen que els anglesos volen la independència perquè Escòcia és una regió pobre economicament parlant i així no han de seguir mantenint-la.

També s'ha de veure que el SNP té propostes a nivell social bastant "xungues" i no són precisament d'esquerres. Escòcia té molts recursos petrolífers i actualment els beneficis d'aquests béns naturals van a mans d'empreses privades i l'SNP no té cap intenció de canviar-ho.

Així que caldrà estar atents a veure com evoluciona la cosa i quan s'aconsegueixi la independència hauran de continuar lluitant!

Vinga, a seguir escribint al bloc, que la cosa s'anima!