dijous, 27 de setembre del 2007

El Pregó de la Festa Major

Ahir al vespre va començar oficialment la Festa Major de Sant Miquel amb el Pregó d'en Miquel Pellicer, en un pati de ca n'Ametller ple de gom a gom.

L'acte començà amb un breu retard i s'inicià amb la presentació de la festa major per part del regidor de cultura i del pregoner per part de l'alcalde. A partir d'aquest moment el pregoner va començar a explicar els seus records del Molins de Rei de la seva infantesa i primera joventut, als anys 40 i 50, en una narració complementada per diverses imatges de l'època, extretes del seu arxiu personal. Un cop arribats als anys 60 en Miquel Pellicer va destacar alguns fets importants de la vila, com la caiguda del pont de les quinze arcades, i les imatges gravades per ell de les primeres festes majors de la post-transició.

El pregó em va agradar molt, tant per la pròpia explicació de les vivències com per la combinació de documents visuals de l'època i imatges gravades per ell mateix. Va ser llarg però molt interessant d'escoltar.


És un encert la tria del pregoner, ja que és una persona de la vila present a un munt d'entitats i amb un compromís ferm amb el seu dinamisme, amb la participació del poble i amb un bon bagatge per explicar, sobretot a aquells que no el coneixíem prèviament. És bo que el pregoner sigui una persona no famosa, sinó una persona que s'estimi la
vila. Ahir es va comprovar que l'assistència del públic pot ser fins i tot major si tenim en compte que hi havia moltíssima gent dreta arreu del pati de ca n'Ametller.

Després del pregó es va fer una espectacular presentació de la restauració dels gegants vells, en Miquel i la Montserrat, amb la posterior cercavila cap al racó dels gegants vells, on a més de l'actuació d'en Pier hi va haver cervesa i coca per a tothom. Sens dubte, un bon inici de festa major! Gaudiu-la!

Roger

2 comentaris:

Unknown ha dit...

VISCA LA FESTA MAJOR !!

Lu ha dit...

Company!!! Que t'estrenaràs de diable enguany!! Això sí que serà una bona festa major!!

I m'agradarà poder compartir aquesta estrena amb tu!!

Visca els diables del camell!!!!!