dimarts, 4 de setembre del 2007

Estiu '07! (i IV)

La segona quinzena d'agost va ser ideal per compartir uns dies amb 50 persones a Viladrau amb l'objectiu de formar-nos (uns com a directors, altres com a monitors). És una experiència fascinant, en què les classes només són un component més de la vivència formativa sense descans i durant tots aquests dies es fa inevitable la troballa de persones que mereixen tot el meu respecte i sobretot, la meva amistat.

Organitzat per l'Escola el Sol, adherida al Moviment Laic i Progressista (i on també s'hi troba ESPLAC, un dels esplais membres del qual és l'Esplai l'Agrupa), crec que té un nivell formatiu òptim a l'entendre precisament que la formació no només depèn dels "professors" sinó dels propis alumnes i de la seva manera d'entendre el "temps lliure".

El lema usat en aquest cas és "forma't i transforma't" i cal reconèixer que me'l mirava de lluny amb cert (per no dir molt) escepticisme. Però realment en el meu cas m'ha ajudat a continuar refermant els meus projectes, a obrir-me a noves realitats i sobretot, a carregar d'energia (espero que durant un temps prou llarg) les propostes a l'esplai i a la CUP. Perquè l'altre punt sorprenent de l'estada ha estat el contingut polític que hem anat configurant entre tots plegats: la diversitat d'opinions que et poden fer trontollar algunes idees pre-establertes és el millor regal que he tingut aquests dies. Aprendre a defensar els teus arguments provoca una immensa il·lusió.

He pogut comprovar que no som pocs els que pretenem una transformació social real i que no som els únics que creiem que en aquest canvi l'educació no formal (encapçalada per esplais i agrupaments) ha de tenir una rellevància o, fins i tot, un bon lideratge. En aquest sentit espero d'aquí uns dies rebre el "Manifest per la transformació social" elaborat per un grup de gent d'un esplai de Barcelona i que a Viladrau només vaig tenir l'oportunitat de fullejar.
Amb petits passos com aquests anem en una direcció de noves oportunitats i que espero, que des de l'Esplai l'Agrupa sabrem afrontar. Aquest nou curs 2007-08 comença més bé que mai!
Roger

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Genial l'experiència de viladrau! i encara més havent-la compartit amb tu!

una abraçada!

Eli Puente ha dit...

Aaaai Roger...

Per mi Viladrau també ha estat una vivència fascinant que m'ha sorprès gratament, ja que no me l'havien venut gaire bé... I trobo que, tot i que en algunes classes no passés ni de bon tros, les xerradetes a mitja classe, a l'hora de sopar o al porxo ens han fet reflexionar sobre les coses quotidianes que fem allà on sigui, a l'esplai, a l'Agrupament, a la feina... Ens ha fet dotar de més significat tot allò que fem i que ens adonem que cal lluitar pel que creiem... Sembla utòpic tot això que dic, potser és perquè encara estem immersos en la bombolla viladrauenca... espero que no sigui només per això i que aquesta energia renovada que portem a dins duri per molt temps!Un petó gegant,

eLi