dilluns, 4 de febrer del 2008

La Fira d'Entitats i Associacions de Molins de Rei

Aquest cap de setmana hem pogut gaudir de la celebració de la Fira de la Candelera pels carrers i places de la nostra vila, encara que malauradament el temps no ha acompanyat del tot, i el nombre de visitants, des del meu parer, ha disminuit respecte edicions anteriors.

Aquest any, s’ha caracteritzat pel manteniment de les activitats que es duen a terme any rere any i per la manca de novetats rellevants, cosa que no té una connotació negativa perquè la Fira de la Candelera es manté en un estat de salut envejable.

Tot i això, hi ha un assumpte que s’arrossega al llarg de les últimes edicions que és la ubicació i importància de la Fira d’Entitats i Associacions de la vila. En els últims anys està al darrere de la Plaça de la Llibertat i, en un plànol més firaire, la carpa se situa passada la fira de vins i l’escenari dels concerts. En definitiva, allunyada del cèntric atractiu del recinte firal.

Un dels problemes que causa aquesta ubicació és la pobra presència de visitants als estands de les entitats de Molins de Rei, moltes de les quals acostumen a mostrar el seu dinamisme amb voluntat de donar-se a conèixer entre tots aquells que vénen a gaudir de la tradició de la Candelera a la vila.

L’altre problema, més important, és que els visitants de la fira d’Entitats i Associacions són, en gran mesura, gent de les pròpies entitats i associacions, dificultant d’aquesta manera la coneixença de la seva tasca entre altres molinencs i molinenques que, en certes ocasions, no són conscients de l’aparador d’entitats existent uns metres més enllà del recinte firal d’encants i artesania, que juntament amb el planter conformen el plat fort de la festa.

Perdent aquestes possibilitats d’arribar a nova gent i mostrar la tasca feta, la presència dels estands deixa de tenir gran part del seu valor. En alguns moments, fer torns per contactar amb aquelles persones interessades o per explicar la tasca que realitzes és, dit clarament, un avorriment.

En aquesta ocasió, parlant amb diversa gent de la fira d’entitats, vaig constatar com molts d’ells van valorar negativament la ubicació de la carpa, deixant-ho per escrit en les preguntes realitzades per l’organització.

Ara, doncs, toca esperar que en l’edició número 158, la Fira de la Candelera retorni a les entitats i associacions de la vila un paper de centralitat, que les ajudi a créixer i a donar-se a conèixer, tal i com mereix la seva tasca diària feta, no ho oblidem, des del voluntariat.

Roger

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ja fa uns quants anys que la Fira d'entitats està allà apartada i no és el primer any que la gent de les entitats fem notar el nostre malestar a les fulles de valoració o dient-ho informalment als polítics, però vaja que si no es planteja cap proposta ferma seguirem allà apartats que som massa 'folklòrics' per estar al centre de la Fira...