dilluns, 18 de febrer del 2008

Nova Junta Directiva a l'Agrupació Folklòrica

El passat dissabte 16 de febrer tingué lloc l'Assemblea Ordinària de socis de l'Agrupació Folklòrica de Molins de Rei que té lloc anualment poc després de la Fira de la Candelera.

Aquesta assemblea va venir precedida per l'aprovació per unanimitat en assemblea extraordinària dels nous estatuts de l'entitat, caracteritzats per suplir algunes mancances tècniques dels anteriors, per dotar de més capacitat operativa a la Junta Directiva i per apostar per un sistema de comissions que des de l'Esplai utilitzem des de fa molts anys i funciona força bé.

Al llarg de la convocatòria es resumiren les activitats de l'any anterior, tot presentant un estat de comptes força equilibrat, amb la Botifarrada i les quotes de socis com a principals ingressos, i tenint d'altra banda les ballades de sardanes, l'aplec i secretaria com a despeses més importants. De fet, tot i arribar a moure més de 40.000 euros en entrades i també en sortides, el benefici obtingut fou de 189 euros.

Després s'esmentà de forma especial el cost de les obres, que ha ascendit a més de 150.000 euros i les afectacions que havien suposat a l'entitat, com la pèrdua de possibilitat del lloguer de les sales i de realitzar activitats habituals com l'esplai, xerrades o exposicions. Tot i això, es valoraren molt positivament ja que han reinjectat un dinamisme molt bo per a l'entitat a partir de la seva inauguració, amb les seccions en bona forma i moltes peticions d'ús de l'edifici.

Més tard, en Salvador Ayala presentà la nova Junta Directiva (Com és habitual només se'n presentava una) i els seus objectius principals, que passen per obrir la casa als socis, a l'estructuració en comissions i responsabilitats i fer una aposta pel creixement. La principal novetat és la incorporació, després d'una bona pila d'anys d'absència, de tres membres de l'esplai a la Junta Directiva, per enfortir els lligams entre una entitat i una altra i fomentar la coordinació entre les diferents activitats.

Finalment, en Pere Pahissa s'acomiadà de la presidència de l'Agrupa amb un discurs curt i emotiu, després d'haver dut a terme una tasca, des del meu punt de vista, força encertada.

En el meu cas, des d'aquest dissabte passat sóc membre de la Junta Directiva de l'Agrupació Folklòrica com a vocal de les diferents seccions de la casa (Esplai, CAL, Amics del Pessebre, Colla de Diables de l'Agrupa) i com a vocal de l'esplai, en aquest cas juntament amb dos monitors de l'esplai més.

Espero que aquesta experiència intergeneracional pugui servir per dinamitzar les activitats i per consolidar la importància de totes les seccions a l'Agrupa, que al cap i a la fi doten a l'entitat d'unes característiques que la converteixen en un dels centres socials més importants de la vila.

Roger

4 comentaris:

Anònim ha dit...

I qui és la Junta ara?

Joan Domènech ha dit...

Jo crec que un d'ells és el mateix Roger.
De fet, no l'escric per comentar la notícia si no per dir-li que ara que ja és a la junta podria mirar de fer-se amb una, dos o tres parrilles per a la calçotada que al final el xavi no n'ha pogut aconseguir cap.
Va, home, que ja saps que els de la CUP som complidpors i tornarem tantes parriles com se'ns deixin... les tornarem més netes i lluents, a més.
salut!

Unknown ha dit...

Ep!

La junta ara mateix està formada per:
Salvador Ayala
Joan Beumala
Joan Esteve
Maria Teresa Domènech
Joan Rimbau
Núria Latorre
Àngel Jordan
Anna Maria Alsina
Miquel Bofarull
Francesc Gelabert
Joan Tresserra
Magí Canyelles
i jo mateix.

Anònim ha dit...

Apa! doncs felicitats! ara seràs tu el qui fotras bronca als de l'esplai per trencar coses :S