dilluns, 25 de febrer del 2008

Oci nocturn participatiu

Com bé és sabut, Molins de Rei és un poble amb una oferta comercial nocturna força potent. L'Ei Two, el Local o el Cèltic, des de fa una bona pila d'anys, i Cal Dit o Braveheart més recentment (per citar-ne dos de destacats), acostumen a omplir els seus espais cada divendres i dissabte a la nit amb un bon nombre de vilatans i vilatanes i molta gent de pobles més petits de la comarca.

També, a parer meu activitats molt més interessants, comptem amb una tipologia d’oci alternatiu, no comercial i participatiu, que ha anat sorgint darrerament a la nostra vila, gràcies a la tasca d’entitats i col·lectius que ho possibiliten a nivell intern (celebracions i sopars) i a alguns locals oberts a tothom que hi vulgui entrar.

Tenint present aquests últims dies, m’agradaria destacar l’activitat programada el passat divendres a Ka la Banya que consistia en un Cabaret. Encara que pel nom cadascú pugui pensar coses molt diverses, aquest cabaret (activitat ja consolidada des de fa uns quants anys) consistia en una trobada de gent disposada a escoltar poemes, contes, cançons i acudits, observar actuacions de malabars i fins i tot algunes representacions gairebé teatrals.


El més interessant d’aquesta activitat, però, era la possibilitat de participació, oberta a tots els assistents, que veien un escenari buit de la mateixa forma que els organitzadors i que, si en tenien ganes, hi pujaven a fer l’actuació que els vingués de gust. L'ambient era tan propici que fins i tot jo em vaig a animar a pujar a l'escenari amb la guitarra i el hip hop.

També és de ressaltar el cicle de cançó improvitzada que ha dut a terme darrerament l’Ateneu Mulei i que conclourà el proper divendres dia 29 a partir de les 10 del vespre. Aquest sopar-espectacle ha tingut una bona acollida de públic que ha tingut l’oportunitat d’escoltar la quarta carlinada i solistes habituals en el món de la cançó improvitzada tot practicant diferents estils musicals com el garrotin, les nyacres, les corrandes o les jotes.

Les persones assistents (amb gent vinguda d'altres pobles com Rubí, Sant Feliu o Esplugues), amb més o menys èxit, han anat fent les pròpies rimes i han contribuït a crear un clima participatiu i actiu que han consolidat el cicle com una de les activitats més innovadores i encertades de l’oci nocturn molinenc.

Tan el Cabaret com la cançó improvitzada, doncs, són dos models d’oci nocturn que s’allunyen de l’habitual consumisme comercial i que necessiten la participació dels assistents per esdevenir un èxit. D’aquesta manera, creen propostes força enriquidores on els assistents, pel que he pogut anar veient, gaudeixen molt més que si haguessin seguit l’habitual cicle nocturn comercial. Us animo a participar-hi en les properes ocasions!

Roger

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Nyacres, se'n diuen nyacres i són pròpies de l'Empordà.

Qui vulgui veure vídeos de la última cantada:
Garrotins
http://ie.youtube.com/watch?v=hd-Hx75R96g

Corrandes de Baget:
http://ie.youtube.com/watch?v=WImtC6lMnm8

Salut i ens veiem aquest divendres!

Anònim ha dit...

Mecà l'òs pedrer, m'has fotut el tema!!!!!!!! jias jias jisa no hi ha dret!!!

Anònim ha dit...

holaa!!

a mi em va semblar fantastica l'actuació de tots al cabaret!! que al principi haig de reconeixer que m'estava adormint, no perque fos avurrit, simplement que estava cansada, però cap a la una la cosa va augmentar en gent i participació!!

i després la cançó improvitzada del mulei tambe em va semblar molt interessant i diferent! be no se, el local es va omplir molt i clar els baixets a vegades no veien qui era el que parlava-cantava, però de fet només feia falta escoltar.

només dir dels dos llocs que no m'agrada el fum, bé, només que el mulei clar te la refrigeració aquella, i ca la banya és normal que no en tingui, però be, es una opinio, que després la roba et queda amb tota la olor de tabac que buf, no m'agrada! jeje.

i per cert, també hi va haver gent de Sant Just, gràcies!

adeuu!!

Àlex Maymó i López ha dit...

Comparteixo el tema del fum. A veure quan es prohibeix fumar als centres socials!!!

A vegades resulta força molest perquè s'acumula molt fum. Al Mulei, quan era Casal el Racó i s'havia fet algun concert quasi no es podia estar a dins quan hi havia molta gent.

Pel demés, em sembla genial que hi hagi aquesta diversitat en l'oci alternatiu, cosa que fa 10 anys hagués semblat impensable.

El problema és que en 10 anys l'Ajuntament no ha fet res en aquest sentit!